radek majsterek 13.08.2023 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Witam. Przejąłem budowę, stan SSO. Stropy w niektórych pomieszczeniach ugięły się nawet 3cm. Gróbość żelbetu to 10(albo 12 ) cmBoję się, że jak położę wylewki i glazurę i następnie w zykłym użytkowaniu to się wszystko jeszcze bardziej pougina i materiał podłogi się zniszczy. Sufity podwieszane co by sobie przynajmniej tu kłopotów nie robić.Chcaiłbym to ogarnąć fachowo. Czytałem o różnych metodach z czego podklejanie taśm węglowych wyglada na najbardziej przyjazną w moim przypadku. Jednak nie jestem inzynierem i chciałbym kogoś kto przeliczy mi te stropy i zaprojektuje (lub zaleci zignorowanie tematu) metodę wzmocnienia stropów. Kto się takim tematem zajmuje? Inżynier budownictwa ale to jakaś specjalność musi być? To jakieś biuro trzeba szukać? Ale co i gdzie? Najlepipej okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.08.2023 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Jakie to są stropy - płyta krzyżowo-zbrojona?Masz rysunki projektu tych stropów?Jakie są rozpiętości stropów? Jest kierownik budowy, są wpisy do dziennika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.08.2023 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 szukaj konstruktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts