dark2 16.08.2023 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Cześć, Szukam konkretnych informacji na temat tytułowego rekuperatora - ARIA VITALE. Przeczytałem instrukcję obsługi, obejrzałem filmiki, a ponieważ od jakiegoś czasu chcę uruchomić instalację rekuperacji u siebie i dlatego szukam najlepszego dla siebie urządzenia. Niestety, przestałem ufać "fachowcom" ( a może tylko ja mam takiego pecha), którzy nie potrafią np. wyjaśnić dlaczego chcą instalować wyciąg powietrza w szczelnie zamkniętym pomieszczeniu... przepraszam..przynudzam. A więc korzystając z narzędzia online Heatpex Aria skalkulowałem sobie koszty instalacji dla mnie wg mnie I tam właśnie pojawiły się informacje o tym reku. Może jest ktoś kto już używa i ma doświadczenia praktyczne? Jestem ciekawy rzeczywistych odczuć głośności. Na filmiku, rysunkach - wymiennik wygląda na bardziej kopnięty i chyba taki mniejszy? Planer podpowiedział jednostkę 300. Następna w szeregu to 450. A u mnie 100m2 na 2 kondygnacjach. U góry małe pokoje a na dole jedna otwarta przestrzeń, ale wszystko na stosunkowo niedużej powierzchni zabudowy - 65m2. Pewnie starczy, ale czy na pewno? a przy okazji - to mój pierwszy post tu - Dzień dobry wszystkim . Korzystam od wielu lat z forum, ale dotychczas znajdowałem odpowiedzi na potrzebne pytania, i nie musiałem się aktywować. ps. apropo projektu to mam taki nr PHA/2023/08/15/012351 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/274377-aria-vitale-rekuperator-tajemniczy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volvo132 30.08.2023 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Też się nad nim zastanawiam i chyba niestety jest zbyt nowy, żeby dowiedzieć się czegoś wiecej o nim. Na papierze wyglada bardzo OK.Moj instalator oferuje komfoventy, ventsy, wlasnie to arie i zehndery. oryginalnie wybor mial pasc na komfoventa przeciwpradowego z erv ale sa braki w magazynach i tak naprawde mam do wyboru obecnie ta Arie i Ventsa. Jestem sklonny zaryzykować i go zamontowac. Daj znac jaka centralke ty wybrales koniec koncow. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/274377-aria-vitale-rekuperator-tajemniczy/#findComment-8072903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qlee 18.10.2024 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2024 (edytowane) Ariav Vitale Gold, daje radę Edytowane 5 Listopada 2024 przez Qlee Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/274377-aria-vitale-rekuperator-tajemniczy/#findComment-9139862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raja44 20.02.2025 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2025 W dniu 16.08.2023 o 13:28, dark2 napisał: Cześć, Szukam konkretnych informacji na temat tytułowego rekuperatora - ARIA VITALE. Przeczytałem instrukcję obsługi, obejrzałem filmiki, a ponieważ od jakiegoś czasu chcę uruchomić instalację rekuperacji u siebie i dlatego szukam najlepszego dla siebie urządzenia. Niestety, przestałem ufać "fachowcom" ( a może tylko ja mam takiego pecha), którzy nie potrafią np. wyjaśnić dlaczego chcą instalować wyciąg powietrza w szczelnie zamkniętym pomieszczeniu... przepraszam..przynudzam. A więc korzystając z narzędzia online Heatpex Aria skalkulowałem sobie koszty instalacji dla mnie wg mnie I tam właśnie pojawiły się informacje o tym reku. Może jest ktoś kto już używa i ma doświadczenia praktyczne? Jestem ciekawy rzeczywistych odczuć głośności. Na filmiku, rysunkach - wymiennik wygląda na bardziej kopnięty i chyba taki mniejszy? Planer podpowiedział jednostkę 300. Następna w szeregu to 450. A u mnie 100m2 na 2 kondygnacjach. U góry małe pokoje a na dole jedna otwarta przestrzeń, ale wszystko na stosunkowo niedużej powierzchni zabudowy - 65m2. Pewnie starczy, ale czy na pewno? a przy okazji - to mój pierwszy post tu - Dzień dobry wszystkim . Korzystam od wielu lat z forum, ale dotychczas znajdowałem odpowiedzi na potrzebne pytania, i nie musiałem się aktywować. ps. apropo projektu to mam taki nr PHA/2023/08/15/012351 I jak się sprawdza ten rekuperator ? Skoro nie ufałeś fachowcom to sam to zamontowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/274377-aria-vitale-rekuperator-tajemniczy/#findComment-9151440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szok 10.01.2026 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Ja nie polecam, ta firma to krzak. Mam Aria Vitale 300 od miesiąca, jak się zaczeły mrozy rekuperator wariuje masakrycznie, ciągle się odmraża, nagrzewnica włącza się tylko na chwile w trakcie odmrażania po 10 sekundach rzucą błędem o przegrzaniu... I tak zimą zamiast oszczędzać na ogrzewaniu, dorzucam drugie tyle, bo zużycie pelletu wzrosło mi z 3 do 6 worków na tydzień i to tylko dzięki temu rekuperatorowi. Serwis? Brak... nikt nie odbiera telefonów od 3 tygodni... (dzwoniłem w dni pracujące) Nie warto, człowiek chciał wspierać polskie firmy, ale polskie firmy mają w d*** swoich klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/274377-aria-vitale-rekuperator-tajemniczy/#findComment-9172253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts