Lekarz 03.09.2002 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 W tym roku pragnę postawić dom w stanie surowym otwartym, czy wykonując dachówkę należy wstawić okna polaciowe zgodnie z projektem czy też zrobić to w następnym roku przy wstawianiu pozostałych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 03.09.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Okno połaciowe można wstawić juz po położeniu dachówki nie niszcząc wcześniejszej pracy - tak robi większość osób, bo te okna mają tendencję do szybkiego znikania - wymontować je na tym etapie jest wyjątkowo łatwoFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 03.09.2002 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Ja również doradzam, po ułożeniu dachówki, wymontowanie i bezpieczne przechowanie okien do przyszłego roku.My tak zrobiliśmy. Otwory w dachu zabezpieczyliśmy folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 04.09.2002 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 na 100% wymontuje okna polaciowe po ulozeniu blachodachowki, po co mam na wiosne nowe kupowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doman 22.09.2002 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2002 Powiedzcie jakiej firmy są dobre okna połaciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.09.2002 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2002 wybralem Veluxa, bo akurat mieli dobra promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 23.09.2002 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 O oknach polaciowych jest w archiwum.Najbardziej powszechne: Velux, Fakro, Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2002 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 U nas miejsca gdzie maja być okna są po prostu przykryte dachówkami, folia jes przycieta, tak, ze na wiosne wyciagniemy te okolo 20 dachowek (dwa okna) i wstawimy okna. Teraz nic nie cieknie do środka, a "luźne" dachówki zawsze mogą się przydać w przyszlości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 25.09.2002 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Ja ostatnio wybierałem okna połaciowe i zdecydowałem się na Fakro. Zadecydowały jakość i cena. Velux był sporo droższy, a jakość porównywalna. Kupiłem 3 małe wyłazy dachowe, jedno okienko 55x78 i jedno okno 78x140 + kołnierze (współczynnik przenikania dla szyby 1,1 dla okna 1,4 do tego szyby hartowane). Zapłaciłem za wszystko ok. 2500. Velux byłby z 500 zł droższy. Cena ta była już z rabatem 12%.PozdrawiamMartin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.09.2002 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 po próbie kradzieży naszych Veluxów (jeszcze nie założonych). Postanowilismy zamontować same ramy i zabezpieczyć je folią. Teraz gdy mamy juz wszystkie drzwi i okna i alarm spokojnie wstawilismy sobie szyby (robi sie to w minutę). Wzieliśmy Veluxy, bo dostaliśmy rabat 20%, do tego montaż w cenie robocizny dachu. Zwróć uwagę na Veluxy do łazienek (białe), są bardzo ładne i praktyczne, mają od razu funkcję mikrowentylacji, co w łazienkach się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 25.09.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Jutro jadę na ekspertyzę okien połaciowych - 250 sztuk [tylko!!!] nazwy nie podaję. Jak to sobie obejrzę to Wam szczegółowo opowiem [ale bez nazwy - jest znana na rynku]. Wada zgłoszona - przeciekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.09.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 za swoje veluxy z kolnierzem o dlugosci 118 cm zaplacilem 990 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.09.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 oczywiscie z podwojnym systemem otwierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 25.09.2002 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Dodam jeszcze, że Velux'y od innych różnią się:1. Klamką u góry (a nie u dołu)2. Okna dłuższe od 150 cm. A to oznacza, że przy dachu o dużym spadku jest się skazanym na Velux'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts