m1chal 19.08.2023 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2023 Witam, robię pokój u siebie na poddaszu i stety lub niestety jestem zmuszony zrobić sufit przęsłowy. Tak się składa że będę chciał zrobić jedną ściankę działową niecałe 3 metry i tutaj pojawia się moje pytanie... Czy można przymocować profile UW tej ścianki do sufitu przęsłowego? Jedynie co znalazłem to że przy sufitach podwieszanych najpierw powinno się zrobić ściankę i sufit montować do ścianki ale o przęsłowych niestety nie potrafię nic się dowiedzieć. Sufit będzie z podwójnych profili CW100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yunnun 03.09.2023 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2023 (edytowane) NFPA nazwałaby to przegrodą i barierą ogniową, ponieważ (można rozsądnie przypuszczać), że jest zbudowana przy użyciu standardowego zespołu UL, takiego jak U419 i po prostu nie sięga do spodu pokładu. Z doświadczenia wynika, że sufit był kiedyś 6 cali niższy od szczytu tej ściany. W większości biur ściany wyglądają tak tuż nad sufitem podwieszanym. Nie sięgają one aż do piętra wyżej. Bierze się tylko od ściany do pokładu, aby stworzyć oddzielenie przeciwpożarowe (firewall) lub ze względów akustycznych związanych z przenoszeniem dźwięku https://vlc.onl/ .W pewnym momencie ktoś zawiesił nowy system sufitów podwieszanych wyżej niż stary, co skończyło się odsłonięciem górnej części ściany. Na marginesie, zobaczysz, że na całej wysokości znajdują się gołe ćwieki. Opiera się to na tabelach maksymalnej wysokości przegrody ramy, które określają, jak często i jaką szerokość ramy muszą rozciągać się, aby stworzyć system niepodlegający ruchowi wywracającemu. Edytowane 7 Września 2023 przez yunnun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts