Przemolo 26.08.2023 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Powiedzcie proszę, jak w praktyce wygląda czyszczenie tego co wpadnie w szczeliny miedzy płytami czy deskami?Chcę wymienić starą posadzkę gresową na małym tarasiku znajdującym się nad piwnicą i jakoś obawiam się tego, że pod płyty czy deski dostanie się brud, liście, resztki jedzenia i po prostu zalęgnie się tam robactwo, wyrośnie grzyb, mech i inne paskudztwo. Wyjmowanie płyt kilka razy w roku średnio mi się widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoltyy 27.08.2023 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 O płytkach się nie wypowiem, bo właśnie zmieniam wentylowany taras z desek na płytki gresowe. Co do czyszczenia pod deskami - nie ma problemu, bo bez demolowania tarasu się nie da.U mnie po 6 latach pod deskami kwitło życie....Zmieniam na gres na podstawkach, bo płytki można podnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 25.11.2023 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 może się komuś przydać, cały system do montazu i poziomowania tarasu zamówiłem w firmie PINAT, szczegóły ich systemu na stronie https://peterpiclip.pl/ ; całość dość prosta i dla złotej rączki nie ma problemu z montażem i położeniem tarasu we własnym zakresie. spam ,scam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 28.11.2023 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 Żeby ograniczyć zaleganie pod posadzka brudu mozna - zrobić spadek 2%- hydroizolacja gładka ( żywica, edpm pvc tpo) unikac papy wierzchniego krycia - profil okapowy z dużymi otworami - małe szczeliy miedzy płytami( fuga 2-3 mm) lub szczeliny fugowane sikaflexem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts