Genesis72 05.09.2023 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 (edytowane) duże problemy z ciśnieniemMożna wodę grzać do 500 c, ale to jest przegrzana para (więc pod bardzo dużym ciśnieniem.W garnku szczelnie zamkniętym też można uzyska temp. wody powyżej 100C, tylko już zaczynamy się zbliżać to "bomby" Ja chce grzać do "bezpiecznej" temp.Myślę o ok. 80C Edytowane 5 Września 2023 przez Genesis72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dolce1313 19.10.2023 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 (edytowane) To jest zadanie dla grupy inżynierów dysponujących wiedzą, środkami i odpowiednimi możliwościami a nie dla pojedynczej osoby. Przynajmniej w takim wydaniu, żeby tego typu magazyn miał sens. Podgrzanie do 80st? Tu chodzi o kilkaset stopni. Z całym szacunkiem ale gdy snujesz swoje plany odnośnie budowy takiego ustrojstwa to przypomina mi się scena z ostatniego odcinka filmu "Czarnobyl" z 2019, gdy na pytanie Legasowa, już po wyjawieniu faktu, że system bezpieczeństwa uruchamiany przyciskiem AZ5 nie działał poprawnie, co się stanie, gdy odmówi współpracy z KGB otrzymuje odpowiedź od Szarkowa: "po co się martwić o coś, co się nie stanie". Mam tu na myśli to, że w wydaniu "przygarażowym" taki magazyn sensowny pod względem ekonomicznym się "nie stanie". Jeśli jednak dysponujesz czasem i chęciami to kto Ci zabroni eksperymentować. Czasem sens ma dochodzenie do czegoś a nie samo zadziałanie. A piasek możesz zawsze wykorzystać Edytowane 19 Października 2023 przez Dolce1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts