krakow2000 29.08.2023 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam Obecnie mam piecyk Junkersa, ma z jakieś 13 lat jak nie więcej więc przyszedł czas na zmianę zwłaszcza, że powoli już niedomaga. Obecnie jest tego spoooro na rynku, wszelkiej maści itp. więc nie wiem CO wybrać. Ten który teraz mam nie był zbyt łatwy w "oczyszczaniu" z kamienia - niestety u mnie woda posiada tego masę, czajnik 3x zagotuje wodę i prawie nie widać wykresu ile w nim jest wody No więc przechodząc do sedna sprawy... piecyk GAZOWY, potrzebuję piecyk do ogrzewania wody, mieszkanie w bloku. Najlepiej aby piecyk był łatwy w konserwacji czyli nie miał nie wiadomo jak skomplikowanego systemu gdyby kamień go zatkał. Widzę, że teraz sporo piecyków jest może na którymś można temperaturę wyjścia ustawić (chociaż to chyba przepływowe). Wyskoczyły mi np. Ferroli Zefiro czy Beretta Fonte Lx11 - ale to chyba przepływowe podgrzewacze a na tym ni w ząb się znam ani w temacie nie jestem. Ktoś kto się zna w tym temacie może polecić jakiś dobry piecyk?? Ten Junkers co podałem ma całkiem dobre opinie ale dają tylko 2 lata gwarancji... nie wiem czy to teraz norma, jak kiedyś brałem to Junkers dawał 5 lat (albo więcej). Za wszelkie propozycje i sugestie będę wdzięczny... Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez krakow2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts