veeveeoor 30.08.2023 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Mam bramę z napędem Hormann LineaMatic P. Dzisiaj dodałem fotokomórki i ustawiłem automatyczne zamknięcie po 5 minutach. Od tego momentu zauważyłem że pilot zaprogramowany na impulsowe otwieranie/zamykanie przestał działać poprawnie. Wygląda to tak, że po kliknięciu brama się otwiera. Klikam ponownie zatrzymuje się. Znów kilk i się zamyka. Niby ok, ale jak pozwolę jej się otworzyć do pozycji krańcowej, to nie idzie jej zamknąć. Klikam i nic się nie dzieje. Brama się zamknie automatycznie po 5 minutach. Można ją zamknąć przyciskiem na płycie głównej napędu. Ale pilotem nie da rady. Z otwieraniem nie ma problemu. Fotokomórka działa poprawnie. Po wyłączeniu automatycznego zamknięcia pilot zaczyna działać poprawnie. To jest kwestia ustawień? Tak ma być? Wydaje się to nielogiczne. Przewertowałem instrukcję i nic nie znalazłem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts