mariohot 05.09.2023 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Witam serdecznie, mam pytanie gdyż mieszkam od października 2022 (czyli niecały rok) w nowym domu, (płaski dach, bez kominów) co mnie zastanawia to to że podczas zamykania i otwierania drzwi wewnętrznych (drzwi przylgowe DRE SARA ECO) jest takie dziwne uczucie/zjawisko jakby drzwi stawiały opór podczas ich otwierania i zamykania (trzeba użyć troche większej siły) jeśli otworzę okno od pomieszczenia to efekt ustaje. Od 4 dni mam w domu działającą rekuperację (przez poprzedni okres jej nie miałem) i nawet jeśli włączę tylko wywiew lub sam nawiew bądź zwiększę przepływy owe zjawisko nadal występuję. Wszystkie drzwi mają podcięcie na dole. Może to efekt zbyt szczelnie spasowanych drzwi ? Lub fakt że są zrobione z dość lekkiego materiału ?! Sam nie wiem... Jęśli ktoś z Was się z czymś takim spotkał to bardzo proszę o kontakt Bardzo dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 05.09.2023 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 To zjawisko tłumaczy dział fizyki nazywany mechanika płynów. Zapewne drzwi są bardzo lekkie a pomieszczania relatywnie niewielkie i szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariohot 05.09.2023 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Te drzwi są wykonane z jakiejś lekkiej płyty która ma w środku plaster miodu, sa w większej części puste w środku, i co za tym idzie bardzo lekkie…. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts