batman_ 05.09.2023 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Cześć, Moglibyście mi proszę doradzić w jakiej kolejności działać gdy mam pordzewiałe okapy balkonowe? (chyba tak się to nazywa). Chodzi mi o bleche, która okala balkon, wystaje na jakieś 3 cm i jest tylko po to aby woda skapywała po niej a nie po opierzeniu balkonu. Czy najpierw poczyścić papierem ściernym i czymś zaimpregnować (i czy wystarczy że wyschnie aby nakładać farbę czy umyć przed farbą?) a następnie pomalować farbą czy tylko oczyścić i od razu farba? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.10.2023 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Szanowny Panie,tak jak Pan napisał, najpierw blachę trzeba oczyścić z rdzy drobnoziarnistym papierem ściernym, a następnie dokładnie odpylić. Po przeszlifowaniu i odpyleniu, do malowania okapów rekomenduję Gruntoemalię Szybkoschnącą Śnieżka na Rdzę. Emalia jest łatwa w aplikacji, dobrze kryje, jest produktem “3 w 1”: pełni funkcję gruntu, podkładu i farby nawierzchniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts