seawolf83 13.09.2023 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2023 Witam, Nie wiem czy dobry dział ale pisze . Sytuacja: - 28 sierpnia wylano posadzkę anhydrytowa, - w przyszłym tygodniu maja się rozpocząć prace nad sufitem podwieszanym GK (konstrukcja dachu wiazarowa, parterowka) - w połowie października byłaby kończona instalacja CO, do tego trzeba doliczyć pewnie około miesiąca na papierologie (gaz) i zakładam ze gdzieś w połowie listopada zacząłbym wygrzewanie posadzki przez podłogówkę, - do tego czasu jest tez zamiar wykonać ocieplenie wdmuchiwane stropu wiazarowego (na suficie GK). I naszły mnie wątpliwości, czy jeśli płyty GK zostaną przykręcone za około 2 tygodnie a wygrzewanie będzie w listopadzie to czy przez ten okres sufit nie będzie narażony na zbyt duża wilgoć, która jeszcze jest dość spora w posadzce??? Może kupić same zielone płyty? Może najpierw wygrzać a potem kręcić płyty i ocieplać? Może płyty przykręcić a ocieplać po wygrzaniu tak aby ciężar ocieplenia nie obciążał ewentualnie lekko wilgotnych płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minibo 21.09.2023 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2023 (edytowane) Płyty gipsowo-kartonowe dostępne są z naklejoną warstwą izolacyjną o różnych grubościach. Przykleja się go do ściany za pomocą pianki mocującej, kleju do płyt gipsowo-kartonowych lub w niektórych przypadkach mocowań mechanicznych. Myślę, że najcieńsza wersja to płyta gipsowo-kartonowa o grubości 9 mm i izolacja o grubości 10.0.0.0.1 192.168.1.254 12 mm, która nie będzie dużo grubsza niż istniejąca płyta gipsowo-kartonowa. Wybrałbym izolację 25 mm na płycie 9 mm Edytowane 25 Września 2023 przez minibo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts