kze 10.01.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 A do czego Ci sieć komputerowa i telefoniczna w domu?? No właśnie, też tak myslałam 3 lata temu W tamtym roku zrobilismy ją, przewiercajac sciany Dwoje dzieci, każde ma kompa, podłączenie do neostrady /gniazdka w salonie i gabinecie/. Tylko proszę nie pisz, że mozna bezprzewodowo............ Nie mówię, że bezprzewodowo, ale nie chcę robić biura z domu.. Chociaż może kiedyś będziemy pracowali nie wychodząc z domu Nie pomyślałem o tym, bo nie mam jeszcze dzieci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.01.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Do przesmiewcow, co sie nabijali z moch dodatkowych nadprozy: wyobrazcie sobie, ze moi rodzice buduja dom, a w nim na parterze sklep spozywczy. Mam to tak obmyslone, ze jak sklep nie wypali, to przy minimalnych kosztach można to zmienić w osobne mieszkanie - mam dodatkowy rysunek gdzie jaka sciana wpadnie, a gdzie wypadnie, gdzie okno sie przesunie, gdzie staną drzwi. Nawet jest w stropie poprowadzone wzmocnienie i komin gotowy wyprowadzony nad dach - na razie jako wentylacyjny, ale gotowy do uzytkowania jako dymowy, z kominka (bo fi i wsad już jest).Tylko potrzeba wyobrażni do tak dalekosiężnych planów. Pozdrawiam prześmiewców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.01.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 ale w tym wypadku projekt jest juz przygotowany pod takie zmiany!!!w przypadku mamyWeroniki jest to malo sensowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.01.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 1. Brama wjazdowa i brama garażowa otwierane z pilota (jednego)2. Bidet3. Zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.01.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jak czasami czytam o windach, zsypach odkurzaczach centralnych, pilotach itp. to wydaje mi się że brakuje Wam ................murzynów do noszenia lektyki. Ludzie czy tak ciężko zejść po 10 schodach z poddasza ze śmieciami na dół ?!!!!!!!!!!!! Ile tych smieci macie ???????? I dziwicie się że zdrowie kiepskie , brzuch rośnie itp. Więcej ruchu !!!!!!!!! Mowa o zsypie na brudna bieliznę a nie na śmieci. Najczęściej rozbiersz się i myjesz na poddaszu a pralka jest na parterze, jaki jest sens latac z parą majtek lub skarpetek, jeżeli mozna je jednym rzutem umiescic w koszu obok pralki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.01.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Nie mówię, że bezprzewodowo, ale nie chcę robić biura z domu.. Chociaż może kiedyś będziemy pracowali nie wychodząc z domu Nie pomyślałem o tym, bo nie mam jeszcze dzieci.. A co ma biuro do sieci komputerowej ? Wystarczy, że z internetu zechce korzystać więcej jak jedna osoba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koko 10.01.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 O wiele lepszym pomysłem na budowanie zsypu na bieliznę jest przeniesienie pralni/suszarni na górę. Jeśli jest oczywiście na to miejsce. Ci co się obawiają zalania parteru niech zainstalują kratkę w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.01.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Nie mówię, że bezprzewodowo, ale nie chcę robić biura z domu.. Chociaż może kiedyś będziemy pracowali nie wychodząc z domu Nie pomyślałem o tym, bo nie mam jeszcze dzieci.. A co ma biuro do sieci komputerowej ? Wystarczy, że z internetu zechce korzystać więcej jak jedna osoba..... Internetu korzystam w pracy. W domu nawet odłączyłem kabel telefoniczny od modemu by nie kusiło wchodzenie... Na prawdę jest co robić w domu, z rodziną. Na razie sieć komputerowa kojarzy mi się z biurem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.01.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Z bajerów to dobrze jest mieć bramę wjazdową na pilota, furtkę na pilota, oraz oświetlenie zewnętrzne na pilota żonę na pilota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 10.01.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Z bajerów to dobrze jest mieć bramę wjazdową na pilota, furtkę na pilota, oraz oświetlenie zewnętrzne na pilota żonę na pilota... Wciskasz guzik pt "piwo" i za kilka sekund już jest pyszne, zimniutkie.... ehh rozmarzyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.01.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Z bajerów to dobrze jest mieć bramę wjazdową na pilota, furtkę na pilota, oraz oświetlenie zewnętrzne na pilota żonę na pilota... e tam, lepszy byłby "mąż przynoszący rano kawę do łóżka"........na pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 10.01.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 -zmywarka - jestem za sprawdzone- ochrzciliśmy ją Mania. Ma wolne dni jak wszyscy z domu wyjeżdżają,-zlewozmywak 1-komorowy z ociekaczem w garażu - sprawdza się- jeśli gaz to piec z zamkniętą komorą w łązience - nawet latem jest dobrze jak w łazience trochę cieplej niż gdzie indziej bo szybciej schnie- rolety albo żaluzje w oknach południowych -lepiej wcześniej przewidzieć- GWC jako podgrzewacz zimą i klimatyzacja latem- problem okablowania załatwiam następująco : między wylewką a ścianą 1,5cm szczeliny dylatacyjne to kanał kablowy 1,5cmx6cm, Parter-piętro rura fi 50mm w dwóch miejscach jako kanały pionowe. Żeby położyć dowolne kable zdejmuję listwę na zatrzaski układam kable a gniazdka tuż nad listwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 10.01.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Może się powtórzę po innych, ale trudno: - brama garażowa na pilota dwukanałowego - drugi kanał do bramy wjazdowej, - umywalka w garażu, - elektroniczna sygnalizacja poziomu zapełnienia szamba - alarm antywłamaniowy, - odkurzacz centralny, - siec komputerowa i telefoniczna - grzałki elektryczne w kaloryferach drabinkowych w łazienkach, zeby latem reczniki można suszyć. - ogrzewanie elektryczne podłogowe w łazienkach najlepiej sterowane zegarem, zeby latem po podłodze chodzic - rolety w oknach i najlepiej z silnikiem, - kilka domofonów, - podlewanie ogródka z automatu, - piwniczkę na winko - przewody głośnikowe pod tynkiem do przyszłego kina domowego, - zmywarkę jedną łazienkę z prysznicem i jedną z wanną (możesz mieć wielokrotność) - kominek fajna rzecz Jak coś jeszcze wymyslę to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.01.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Najlepiej mieć dwa domy. Jeden dla siebie a drugi dla gości, żeby nie sprzątać!!Dobrze jest mieć działkę przed postawieniem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 21.01.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dla mnie ( trzech chłopów w domu) na pewno udogodnieniem będzie pisuarek http://www.e-foto.pl/users/k20041218-224249/u20050121-100535/midd_kibel.jpg (Cena w Geant 1.600 brutto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.01.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A co to jest obok pisuaru, po prawej stronie?? Wanna w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 21.01.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Wanna w pionie? Fotka pochodzi z ekspozycji w Geant-cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 21.01.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 21.01.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 mata grzejna, która zimą - szczególnie rano roztopi lodzik na schodach wejściowych do domku, co by się nie połamać. Nie zapominać o telewizji do każdego pokoju, a może nawet do kuchni dla żony która pichci i pichci i omija ulubione seriale. (generalnie instalacja antenowa uwzględniająca SAT, TV naziemną i radio) może jakaś kamerka patrząca na wejscie, podłączona do AV tv. W razie dzwonka nie trzeba lecieć do drzwi i patrzeć kto to. czujka zmierzchowa podpięta do oświetlenia zew. itd.Jak sobie coś przypomnę to nabazgrolę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 podświetlone diodkami schody zdecydowanie niegładki gres w holu i wiatrołapie, pozabijać się można jak ktoś naleje wodyschodki na dachu przy krokwi koszowej do częstego wchodzenia w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts