marchew 15.02.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 swego czasu biegalo sie po wiadro kilwateru... podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek1965 16.02.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zdecydowanie polecam centralne odkurzacze. dodatkowo warto zrobić sobie otwory wylotowe w kuchni czy przedpokoju podłączone do centralnego gniazda odkurzacza. Jest to świetny sposób, gdy chce się szybko pozamiatać. otwory te po włączeniu pochłaniają cały brud, który się do nich zamiata bez potrzeby używania węża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lark 16.06.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 [....] jak ktoś ma pietrowy dom i piękną jadalnię na górze to moze winda pomiedzy kuchnią a nią się przydać. [....] Witam Serdecznie, Weszłam na te forum, zeby znaleść coś na temat właśnie "windy". W moim wypadku chodzi o połączonie kuchni gospodarczej ,którą mamy w piwnicy a kuchnią-pokojem dziennym na piętrze. Jeśli ktoś mogłby mi podesłac jakies linki gdzie mogłabym o tym poczytać to będę wdzięczna. W tym wypadku słowo "winda" jest na wyrost, chodzi raczej o swego rodzaju dzwig, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Jakie są tego koszty, i jak sie to czegos takiego technicznie zabrać. Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 16.06.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 [....] jak ktoś ma pietrowy dom i piękną jadalnię na górze to moze winda pomiedzy kuchnią a nią się przydać. [....] Witam Serdecznie, Weszłam na te forum, zeby znaleść coś na temat właśnie "windy". W moim wypadku chodzi o połączonie kuchni gospodarczej ,którą mamy w piwnicy a kuchnią-pokojem dziennym na piętrze. Jeśli ktoś mogłby mi podesłac jakies linki gdzie mogłabym o tym poczytać to będę wdzięczna. W tym wypadku słowo "winda" jest na wyrost, chodzi raczej o swego rodzaju dzwig, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Jakie są tego koszty, i jak sie to czegos takiego technicznie zabrać. Poszukaj w firmach zajmujacych sie obsluga lokali gastronomicznych. Moze Stalgast albo Bastra beda mialy cos takiego w swojej ofercie. Zdarzaja sie takie windy w lokalach gdzie kuchnia jest w piwnicach a sale na pietrach - wtedy kelnerzy nie chodza po dania tylko odbieraja je wlasnie z okienka windy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.06.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 [....] jak ktoś ma pietrowy dom i piękną jadalnię na górze to moze winda pomiedzy kuchnią a nią się przydać. [....] Poszukaj w firmach zajmujacych sie obsluga lokali gastronomicznych. Moze Stalgast albo Bastra beda mialy cos takiego w swojej ofercie. Zdarzaja sie takie windy w lokalach gdzie kuchnia jest w piwnicach a sale na pietrach - wtedy kelnerzy nie chodza po dania tylko odbieraja je wlasnie z okienka windy. Mój ojciec się tym zajmuje - no i tak, sam koszt potrawówki to kilkanaście tysięcy złotych - do tego dochodzi konserwacja (comiesięczna), odbiory przez UDT (coroczne) - cała sprawa nie jest tak prosta, jak się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 22.06.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Ja przed wylewkami zamontowałem rurociąg fi 100 pod posadzką sypialni z cichym wentylatorem na wejściu i anemostatem pod łóżkiem oraz włącznikiem przy łóżku. Mogę teraz spać spokojnie na parterze przy zamkniętych oknach w czasie gorącego lata nie martwiąc się o to, że "coś" lub ktoś wlezie nam nocą do sypialni przez otwarte okno. Jesienią, zimą i wiosną wentylator nie musi pracować, bo świeże powietrze (regulowane anemostatem) samo wchodzi do sypialni Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 22.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 sobieradek - czyli masz takie mikro GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.06.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Zdecydowanie polecam centralne odkurzacze. dodatkowo warto zrobić sobie otwory wylotowe w kuchni czy przedpokoju podłączone do centralnego gniazda odkurzacza. Jest to świetny sposób, gdy chce się szybko pozamiatać. otwory te po włączeniu pochłaniają cały brud, który się do nich zamiata bez potrzeby używania węża. Tak zwane szufelki, rzeczywiście są bardzo Przydatne, szczególnie w wiatrołapie, gdzie się najwięcej piachu na butach wnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 22.06.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 sobieradek - czyli masz takie mikro GWC Raczej regulowany nawietrzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 29.10.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 obrotnica w garażu fajnie by było mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts