AlatarWP 14.09.2023 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Witam, mam pytanie odnośnie postawienia budynku z płyty warstwowej/obornickiej. Dokładnie zastanawiam się nad rozpoczęciem działalności i wybudowanie studia treningów personalnych. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z taką konstrukcją? Jak wygląda sprawa przenikania temperatury, przypuszczalnie 120m2 postawiony z płyty warstwowej 100mm, od wewnątrz wełna i karton gips jest w stanie utrzymać ciepło czy raczej będzie szybko się wychładzać? Jestem laikiem. Ogrzewanie prawdopodobnie jakiś klimatyzator kanałowy aczkolwiek jeszcze nie wiem. Jestem ciekawe jak to wychodzi cenowo vs standardowe murowanie, no i czasowo byłoby szybciej coś takiego wykonać. Po prostu mam w przyszłości postawić takim budynek i zastanawiam się jakiem materiały będą najkorzystniejsze do takich potrzeb. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 14.09.2023 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Hale nadmuchiwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
criteriametallic 06.08.2024 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2024 Witam, Budowa budynku z płyty warstwowej, zwanej również płytą obornicką, to coraz popularniejsze rozwiązanie ze względu na szybki czas realizacji i relatywnie niskie koszty w porównaniu do tradycyjnych metod budowlanych. fireboy and watergirl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.08.2024 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2024 NIe wiem czy budynek 120m2 z plyty wyjdzie taniej niż murowany. Płyty wymagają konstrkcji wsporczej a ta projektu. O ile ściane postawi "każdy" konstrukcję już niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts