FigoFago 09.01.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Witam, Czy ktoś z Was buduje, lub kiedykolwiek był w domku Apollo II ?http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=38&flip=Jakie wrażenia? Układ pomieszczeń bardzo mi się podoba, tylko gorzej z samym wyglądem domu. Jak to wygląda w rzeczywistości? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 18.02.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 (edytowane) Również interesuje sie Apollem - ale z uwagi na koszty rozważam "apollo I" http://domus.wroc.pl/projekt/apollo-i lub projekt "zorza" http://domus.wroc.pl/projekt/zorza (projekt również "Domusa" ) szukając Apolla natrafiłem na "Miłkę " http://domus.wroc.pl/projekt/milkaprzy okazji liczę, że odezwą się inni co budują Apolla i że odżyje wątek . Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Arkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin77 19.08.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Szukam kogoś kto buduje lub wybudował Apollahttp://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=38Najchętniej z okolic Górnego Śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jordii 05.09.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ja buduje Miłkę z Archipelagu ale to to samo tym bardziej że mam lustrzane odbicie, tzn jestem na etapie załatwiania pozwoleń ale plan już kupiłam i wprowadziłam kilka zmian np. doprojektowałam bawole oko / na dachu od frontu zamiast tych okien dachowych. Z tyłu zostawiam okna dachowe bez zmian. A Ty już budujesz czy narazie się zastanawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueDot 11.10.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja również interesuję się tym projektem, stąd ponawiam pytanie: Czy ktoś buduje lub już zbudował według tego projektu (Apollo)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 12.10.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nam też się podoba ten projekt, ale chyba niestety nikt tego na tym forum nie budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueDot 12.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Kontaktowałem się z DOMUSem, posiadają tylko jeden adres gdzie powstaje Apollo, ale inwestor zastrzegł swoje dane.Prosiłem o podanie mojego maila do wiadomości inwestora z prośbą o kontakt, ale jak na razie bez odzewu.Na stronach DOMUSa można zobaczyć jedno zdjęcie Apolla w realizacji. http://www.domus.wroc.pl/realizacje_opis.html?id=16 Który Apollo dokładnie Wam się podoba? My się skłaniamy do IIa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 12.10.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nam podoba się II. Tu jest link do innego ujęcia tej samej budowy:http://www.domus.wroc.pl/realizacje.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueDot 12.10.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Jak rozmawiałem z przedstawicielem DOMUSa to twierdził, że projekt jest "młody" i dlatego nie ma jeszcze zbyt wielu jego realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekc 20.11.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witam sympatykow APOLLO tez siedze nad tym projektem , mysle o kilku zmianach m.in zeby wejscie nie bylo wprost do salonu, ale mam jeszcze trche czasu bo narazie walcze o dzialke i mam nadzieje ze uda mi sie ja kupic do konca roku . Ale do tego czasu powoli sie przygotowuje .Licze ze zanim zaczne budowaqc podejrze u was troche fotek i uwag jaet wtedy o wiele latwij budowac i uniknac wielu bledow. Piszcie iwklejajcie mnostwo zdjec. ozdrawiam [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 28.11.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Apollo to poprawiona Miłka. Obydwa projekty zostały zrobione przez tego samego architekta więc myślę, że ten drugi jest jego ulepszoną wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueDot 12.12.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 jurekc - a którą wersją Apollo się interesujesz? pozdrawiamblueDot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 22.12.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Napiszcie, co myślicie o budowie Apollo II jako domu z nieużytkowym poddaszem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.01.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam, własnie zdecydowaliśmy sie na Apollo IIa http://www.domus.wroc.pl/projekt2.html?id=37&flip=1 wersja lustrzana. Mąż był w pracowni, mówi, że sensowni ludzie. Zastanawiamy się czy robić u nich adaptację- jak myslicie w tej samej pracowni czy u innego architekta?-dodam jesteśmy też z Wrocławia.Mamy zamiar kupić projekt w ciągu dwóch tygodni, w tym czasie chcemy wyjasnić w gminie parę kwestii. Planowane zmiany w projekcie: 1. Chcę zmniejszyć wiatrołap i jego kosztem powiększyć pom. gospodarcze, 2. Przesunąć ściankę działową wiatrołapu w stronę drzwi wejściowych, co pozwoli przesunąć również szafę i wygospodarować miejsce na wnękę prysznicową w małej łazieneczce. 3. Zamiast okna przy jadalni - drzwi balkonowe wyjściem na mały tarasik( to będzie u mnie strona zachodnia). Więcej nic nie będę zmieniać, bo wszystko inne mi sie podoba (jeżeli chodzi o kwestie estetyki i funkcjonalności, jak z technicznymi to się jeszcze okaże). Projekt uwzglednia kilka ważnych dla mnie spraw: 1.spiżarnia, 2.połączenie domu z garażem( a to że przez spiżarnię to cudne rozwiązanie- nie bede tachać zakupów daleko , 3. sypialnia rodziców oddzielona od pokoi dzieci, 4. Pokoje dzieci w sensownym rozmiarze, 5. poddasze nieużytkowe z możliwością pzrerobienia na użytkowe. Teraz będziemy wykańczać tylko dół, na strop poukładamy wełnę mineralną dla ocieplenia i izolacji ( i żeby obniżyć koszty o robociznę). Mamy nadzieję że za 300 tys da się zrobić wszystko łącznie z ogrodzeniem i profesjonalnym urządzeniem ogrodu. Będziemy dążyć żeby było jak najmniej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek72 17.01.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 cieszę się, ze nie tylko mi podoba się projekt "apollo" . Równiez jestem zdania przemyślanych rozwiązań w tym projekcie. a ten pomysł z ta wnęką na prysznic w małej łazience to hmm wydaje się być dobrym pomysłem .. . Co do twojego pytania, komu zlecać zmiany?.. To tak się zastanawiam czy tego typu zmian nie lepiej (taniej) wykonać w trakcie budowy. Oczywiście uzgadniając to z kierownikiem budowy i wykonawcą... Są to drobne zmiany (przynajmniej tak mi się wydaje-przeciez to tylko ścianki działowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 24.01.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 dabell ----> my kupiilśmy Apollo II. Właśnie oddaję go do adaptacji. Zmiany jakie zamierzamy wprowadzić są niewielkie: likwidacja drzwi z garażu do spiżarni, prawdopodobnie zmiana wiekości okien (mam wrażenie, że okno 120x150 jest trochę małe). Pierwotnie planowaliśmy strop drewniany (poddasze będzie tylko strychem dostępnym z drabinki) ale ostatecznie postanowiliśmy zostać przy Terivie. Reszta nam odpowiada - szukaliśmy projektu baaaardzo długo i wydaje się nam, że w końcu znaleźliśmy ideał . Mamy zamiar budowć z BK 24cm+ styropian lub 36,5 bez docieplenia.......jeszcze się waham... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 24.01.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Rammzes1 - Dzięki za szybki odzew Dla nas Apollo to także ideał znaleziony pod nosem w sumie (pracownia Domus jest w drodze do miasta z naszego mieszkanka), po wielu miesiącach poszukiwań. Kiedy ruszacie z budową? Mamy te same wątpliwości dotyczące ścian . Będziemy budować obok znajomych, którzy mają dom właśnie z BK 36 nieocieplony, bo po pierwszym sezonie (zostawili specjalnie nieotynkowany) stwierdzili, że nie ma takiej potrzeby. Budowali z BK 36 400z Prefabet zakład Milicz. Pytałeś się architekta czy zmiana ścian na BK24 + ocieplenie nie pociągnie za sobą innych zmian np. konstrukcja dachu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.02.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Rammzes1 - na jakim etapie jesteście z adaptacją projektu? Co w końcu zmieniliście? Szczególnie mnie interesuje jakie bedą ściany 1W czy 2W? My dopiero w przyszłym tygodniu spotykamy się wstępnie z architektem, na razie bazując na katalogu i rzutów z pracowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 10.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 My kupiliśmy projekt Apollo II L, teraz sie adoptuje. Mamy zamiar ruszyc z budową na wiosne (okolice Rzeszowa).Zmiany: kat dachu 35st, zmiany w spiżarce, kuchni, wiatrołapie i kotłowni jak na rysunku.Co sądzicie?http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=48296&grupa=0&kat=20&nxt=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.02.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 My kupiliśmy projekt Apollo II L, teraz sie adoptuje. Mamy zamiar ruszyc z budową na wiosne (okolice Rzeszowa). Zmiany: kat dachu 35st, zmiany w spiżarce, kuchni, wiatrołapie i kotłowni jak na rysunku. Co sądzicie? http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=48296&grupa=0&kat=20&nxt=0 B@ha witam na forum i w gronie astronautów . Ja też będe miała Apollo II L. Zmiany w projekcie są ciekawe i funkcjonalne. Będziesz robić od razu poddasze? Bo dla mnie, tak jak wcześniej pisałam, konieczne bedzie dorobienie wnęki prysznicowej przy wc kosztem przesunięcia szaf i również zmianami w wiatrołapie i kotłowni. U nas poddasze to daleka przyszłość, a z dwójką dzieci jedna łazienka to za mało. Wykrojenie spiżarki z garażu u nas byłoby nie do zrobienia, bo drugi samochód musiałby być mały, poza tym własnie wejście z garażu do domu przez spiżarkę jest dla mnie udogodnieniem i jednym z warunków projektu "dla nas". Ściany 1W z BK zostają? Mam nadzieję, że będziemy sie dzielić doświadczeniami z budowy. My ze względu na papierologię najwcześniej zaczniemy w czerwcu - lipcu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts