boma 19.09.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 U nas dalej cisza, oprócz tego że mamy zaprojektowana piwnicę około 70m , podpisaną umowę z wykonawcą i obietnicę że wybuduje nasze APOLLA do końca lutego.Jutro podobno mają ściągać humus(oby), jak będę dysponował fotkami to je wkleję , bądźcie cierpliwi apollowicze ale tak to już jest w spółdzieniach.Pozdrawiam boma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 08.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Oto nasza działka, na której wkrótce zaczną się wykopki. http://img47.imageshack.us/img47/1723/dsc01130vl4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Dołęga 23.12.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 dabell ----> my kupiilśmy Apollo II. Właśnie oddaję go do adaptacji. Zmiany jakie zamierzamy wprowadzić są niewielkie: likwidacja drzwi z garażu do spiżarni, prawdopodobnie zmiana wiekości okien (mam wrażenie, że okno 120x150 jest trochę małe). Pierwotnie planowaliśmy strop drewniany (poddasze będzie tylko strychem dostępnym z drabinki) ale ostatecznie postanowiliśmy zostać przy Terivie. Reszta nam odpowiada - szukaliśmy projektu baaaardzo długo i wydaje się nam, że w końcu znaleźliśmy ideał . Mamy zamiar budowć z BK 24cm+ styropian lub 36,5 bez docieplenia.......jeszcze się waham... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gidol 23.12.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 W tym roku po wielu perypetiach z tzw. pseudofachowcami osiągnołem etap stanu surowego otwartego Apollo IIa. Tak naprawde moja chatka powstała na bazie Apollo I po poszerzeniu ściany garażowej o 2 m w konsekwencji czego:- poszerzyłem salon i kuchnie o 2 m- powstała mi druga tzwe ,,brudna kotłownia'' w bryle garażupozostałe zmiany:- podniesienie poddasza o jeden pustak- zmiana nachylenia dachu na 32 st- likwidacja okien pokoi na ścianie łazienki- wejście do czystej kotłowni z wiatrołapu- zamknięcie przejscia do kotłowni od strony holu - powstanie garderoby- przemieszczenie kominka w róg na ścianie tarasowej (dodatkowy komin na zwenątrz tarasu) W planach mam jeszcze poszerzenie okien pokojowych i okna kuchennego do wymiaru 150x150 dlatego tez kontakt z osobami które taką modyfikację dokonały jesst mile widziany Dodatkowo z chęcią wymienie opinię na temat wykończeniówki zewnętrznej:- czy ktoś robił elewację drewnianą ścian szczytowych (propozycja DOMUS-a)- czy ktoś wykonał wyższą elewacje z płytek klinkierowych eliminując tradycyjny capinos - zdjęcia mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strzelba 03.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam wszystkich Apollowiczów. Ja też rozpoczyna, właśnie wychodzę z papierów i mam nadzieję zaczą na wiosnę. Bardzo proszę o poradę ws. kosztów budowy stanu surowego. Jak kształtuje siękoszt materiwłów (oczywiście uśredniony) i ile was wyniosła robocizna (Ja jak narazie mam dwie biegunowo różne wyceny; 65 i 50 tys.) więc lekko się zdziwiłem. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 08.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam u nas koszt stanu surowego z piwnicą pod połową domu oraz robocizną oscyluje w granicach 250 tys. , wiem że to strasznie dużo jak na warunki wałbrzyskie ale tak to jest jak się podpisuje umowy za szybko.Uważam że można było to zrobić spokojnie do 220 tys.Co do zmian w projekcie to zlikwidowałem małe okienka w pokojach obok łazienki a pozostałe okna zwiększyłem do wymiaru 140x140 i parapet na wysokość 90 cm.Tak jak większość likwiduję wejście do spiżarki od garażu ,a robię z garażu do holu.Jak będę dysponował zdjęciami stanu zerowego (może za około 2 tygodnie) to wkleję jakieś fotki.Pozdrawiam boma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 19.02.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam,Fajnie ze tu trafiłam.Czy gdzieś w okolicach Warszawy, Łodzi, Piotrkowa można zobaczyc gotowy Apollo? Ma ktoś z was jakiś pomysł na poddasze?Kupilismy Apollo II w stanie surowym i zaczęliśmy dzialac. Z zewnątrz domek tak średnio nami się spodobał na początku, ale układ pomieszczeń nas przekonał, bo wydaje nam sie że domek będzie bardzo funkcjonalny.Więc dolaczyliśmy do grona apollowiczów. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 25.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 http://img442.imageshack.us/img442/6907/dsc01377kl3.jpgoto nasza piwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 27.02.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To piwnica Apollo? A wprowadziliscie jeszcze jakieś zmiany?(Fajnie ze się w końcu ktos odezwał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trękusek 27.02.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam amatorów Apolla. Mi udało się w końcu załatwić wszystkie formalności i zaczynam robić zakupy materiałów. ekipa wchodzi 30 czerwca i się zacznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 27.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hej, powiem tak, jest to piwnica i nie, ponieważ nie będzie zasypana ze względu na dużą różnicę poziomów.Po prostu zasypanie piwnicy spowodowało by powstanie skarpy wysokości około 6 metrów.Co do zmian to ciągle jakieś wprowadzamy np. poszerzenie drzwi wejściowych z 110cm do 140 cm (zrobimy boczne naświetle) likwidacja małego okienka w holu,nie robimy pom.gospodarczego(jest piwnica) przez to będzie duży holl , powiększamy małą łazienkę tą 1.5m do 8 metrów kwadratowych (tam dajemy piec gazowy), małe okienka w pokojach obok łazienki do likwidacji , duże będą miały wymiar 140x140, poziom wszystkich okien w domu na parterze to 90cm (również te w kuchni).A ha zamiast tarasu będzie balkon.Piwnica ma metraż 70m/2 zejście do niej pod schodami na strych, w piwnicy piec zgazowujący drzewo(dostawiłem dodatkowy komin , obok tego w salonie).pozdrawiam boma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 27.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Jeżeli ktoś jest chętny na obejrzenie apollo w kliku wersjach to zapraszam do Wałbrzycha obok nas buduje się ich 6 domów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 27.02.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Chetnie bym obejrzała takie skupisko apollo, ale trochę mi nie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 14.03.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mam pytanie odnośnie poddasza. Czy ktos z Was na poddaszu stawiał murowane ściany nie z k-g? Ja strasznie nie lubię ścianek z kartono- gipsu, teraz mam w mieszkaniu i jestem na nie uczulona.Tak się zastanawiam czy możliwa będzie taka zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 15.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ściany parteru http://img361.imageshack.us/img361/2231/dsc01404iy8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 16.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 super, domek pnie się w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 22.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Zastanawiamy się nad podbitką w naszym apollo. Moze ktoś wkleic albo przesłac mi zdjecia jak macie zrobioną u siebie. Zastanawiamy się nad tarasem, czy pod skosem całkowicie czy częsciowo poziomo, a końcówka skos. (chyba kiepsko wytłumaczyłam ) W kazdym razie prosiłabym o fotki, jeśli ktokolwiek tu jeszcze zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boma 22.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 http://img232.imageshack.us/img232/5624/dsc01763bw4.jpgoto dwa apollo II sąsiadów , mam nadzieje że nie mają nic przeciwko umieszczeniu tu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joj33 10.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam, My budujemy Apollo IIa lustro w konstrukcji drewnianej,okolice Łodzi.zaczeliśmy w czerwcu ogrodzenie i fundamenty.1 lipca zaczął cieśla, skończył 6 sierpnia.W piątek zaczeli pokrywać dach. Może skończą przed 15 sierpnia.20-08 przywożą okna, potem drzwi i brama garażowa.W/g planów wykonawców wykończenia będą gotowe na konieć września. Dom rośnie w oczach, codziennie jesteśmy bliżej wprowadzania. Zmiany:- okna w pokojach 150/150- likwidacja okien w pokojach od strony łazienki- likwidacja małego okna między kuchnią i salonem- brak ściany między kuchnią i salonem- na poddaszu okna 120/150-po jednym na stronę- strych do adaptacji w przyszłości, brak schodów- troche zmieniliśmy układ wiatrołapu i przedpokoju Może później wrzucę pare zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71sly 17.08.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 W lipcu 2008 zaczęliśmy budowę Apollo II lustro. Obecnie mamy ściany fundamentowe przygotowane do wylania chudziaka.Zmian w projekcie niewiele - likwidacja wejścia do spiżarni z garażu i przesunięcie ściany wiatrołapu. Jak na razie...Szukamy kontaktu z budującymi Apollo w okolicach Bolesławca jak również "grupą Wałbrzyską" - ostatnio przejeżdzaliśmy przez Wałbrzych ale nie udało nam się znaleźć tych Apollo. Chętnie skorzystamy z zaproszenia i umówimy się na wymianę doświadczeń inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts