Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Jak problem z hydroizolacją lub podejrzewam że mogę mieć - remontuję Stary dom z fundamentem ceglanym - najpierw została wykonana iniekcyjna hydroizolacja pozioma, później miała być wykonana pionowa i teraz taka sprawa że jak dokopałem fundamenty okazało są że są one w kiepskim stanie i nie wystarczyło ich otynkować więc zostały dolane, - dolewka była z dodatkiem szkła wodnego- czy to wystarczy żeby ta dolewka mi nie podciągała wilgoci?, czy teraz mam zrobić iniekcje od zewnątrz? Aha i jaki produkt polecacie na izolacje hydroizolację pionową? To narazie jedna ściana, także jeżeli zostało to spartolone to jak to zrobić dobrze? :)

w załączeniu obrazek jak to wygląda obecnie[ATTACH=CONFIG]466285[/ATTACH]

Edytowane przez stanick
https://forum.murator.pl/topic/274684-problem-z-hydroizolacj%C4%85/

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Miałem możliwość zrobienia dolewki fundamentów w połowie domu, dopiero teraz dostałem zgodę od sąsiada na wejście zrobienie drugiej połowy -czy mogę ją robić przy takiej pogodzie? Dodam że po rozszalowaniu odrazu została by docieplona 10cm xps.

edit:

Może komuś pomorze, mi jakoś to forum nie pomaga... Kontaktowałem się ze specjalistą od lania betonu i mówi byle temperatura nie spada ponizej -5 i dobrze dodatkowo przykryć, po dwóch dniach mogę rozszalowac.

Edytowane przez stanick
https://forum.murator.pl/topic/274684-problem-z-hydroizolacj%C4%85/#findComment-8084597