SheriFF- 04.09.2002 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Serdecznie witam .Mieszkam w domu z lat 30. Mury 40cm z cegły ,stropy sa na nośnych legarach odeskowane od strony strychu i od wewnątrz do tygo jakaś czcina i tynk .W wolnej przestrzeni między deskami jest "ocieplone" wióry drewniane pomieszane z przesuszona ziemią.I tu jest problem mieszkanie jest urzywane więc nie moge tego ocieplenia wraz z tynkiem przpuścić przez mieszkanie, wiec postanowiłem że pozostawie tą ziemie i wybiore ja od strony strychu .Tyle słowem wstępu. chciałem podwięsić sufity z płyt gipsowych na profilach stalowych (obecnie jest wysokość 270cm).Może ktoś poradzi jak to najlepiej zamocować .Myslałem o wieszakach dł. 12cm tylko nie wiem jak gęsto je dać i jakimi wkrętami je przymocować i wogule czy konstukcja nie oderwie odeskowania (cięźko jest trafić w bele)Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pirx 04.09.2002 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Zobacz na strony Na stronie podano zestawienie materiałów http://www.rigips.com.pl/poland/prodsys/flashe/publi.html a na tej katalog informacji odnośnik do inforamcji techniczncyh http://www.rigips.com.pl/ Chyba jak się zrobi jak podają w instrukcji to będzie dobrze ale lepiej pogadać z kim kto ma doswiadczenie szczególnie jeżeli chodzi o kotwienia podwieszenia. Widziałem zerwany strop i nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.09.2002 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 będziesz robił sufit sam czy zlecisz firmie jeśil sam to ja właśnie jestem na etapie kiedy skończyłem sufitywięc slużę radą a możliwości jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts