climber67 17.09.2023 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Witam.Mam do Was pytanie. Otóż w moim domu mam taki betonowy zjazd do do piwnicy. Kiedyś w założeniach miał to być zjazd do garażu ale plany się zmieniły ,garaż jest w innym miejscu a tam jest po prostu piwnica. Beton jest stary i brzydki i chciałem ułożyć na nim kostkę brukową. Dodam jeszcze ,że na dole przy drzwiach jest zrobiony odpływ liniowy. Czy mogę te kostkę ułożyć na mieszance piasku z cementem. Chodzi mi o to, że jak dam sam piasek to obawiam się ,że pod kostka będzie mi się trzymała woda bo nie przesiąknie przez stary beton a tak woda będzie spływała po kostce do odpływu. Nie wiem czy dobrze rozumuje .Proszę o wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amico0 18.09.2023 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Najłatwiejsza opcja: dodaj brud na spód pojazdu 2x4, a złuszczanie zniknie. Będzie też wyglądać ładniej, ponieważ wokół szopy będziesz mieć odkrytą płytę o jednakowej wysokości https://vlc.onl/ . Trudniejsza opcja: Odłup nadmiar rozlanego betonu. Nie uzyskasz idealnie płaskiej twarzy i prawdopodobnie będziesz musiał pocierać twarz zaprawą, aby później uzyskać gładkie wykończenie. Edytowane 22 Września 2023 przez amico0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts