Baru 14.06.2005 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Byłam, zdjęcia porobiłam, ale kolory wykładzin są inne . Jak ktoś dotrze, to zobaczy i porówna. Panowie kładący wykładzinę mają przechlapane, bo muszą rozebrać każdą szafę po kolei, położyć wykładzinę, a potem z powrotem szafeczki poskładać do kupy. Pokoju Agi - kolor jest w miarę podobny. To są miejsca noclegowe moje połowy rodziny jak mama przebywała na zlocie. http://celtic.com.pl/bsocha/wykaga.jpg U Ewy zdecydowanie nie - w rzeczywistości jest zielony a nie szaro-niewiadomo jaki. Szfa podczas ponownego montażu http://celtic.com.pl/bsocha/wykewa.jpg To pokój maluchów - pomarańczyk to jest: http://celtic.com.pl/bsocha/wyklmale.jpg A tutaj założyłam się z tym panem w szelkach, że będzie "dostępny" w internecie , jak się domyślacie - nie uwierzył mi http://celtic.com.pl/bsocha/zygmuntek.jpg No i jak widać, zakład mam wygrany I jeszcze Was uraczę zdjęciem ze zlotu - niestety na zdjęciu nie ma wszystkich uczestników zlotu. http://celtic.com.pl/bsocha/zlot.jpg A tutaj moje maluchy w pełnej krasie: http://celtic.com.pl/bsocha/zlot1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 14.06.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 A tutaj moje maluchy w pełnej krasie: http://celtic.com.pl/bsocha/zlot1.jpg Boskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Baru - szczere gratylacje - WYTRWAŁAŚ DO KOŃCA - mimo tych wszystkich kłod, które spadały Ci pod nogi. Zdjęcia nie oddają na pewno całej rzeczywistości, ale i tak mi się podobają. Życzę Ci sprawnej przeprowadzki i ciepłego domowego ogniska przez całe życie. Pozdrawiam Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.06.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Baru, panowie wcale nie wyglądają na niezadowolonych i na to żeby czuli, że mają "przechlapane" - widać, że są bardzo radośni. A może to zadziałała magia internetu?? No i co z tym zięciem - małym Mieczem - może być??? Cieszę się bardzo, że już się przeprowadzasz. To musi być wspaniałe uczucie. A Twoje Maluchy są śliczne, urocze i maja takie ogniki w oczach - chyba nieżle dokazują?? No i kochają się bardzo, bardzo - śliczne zdjęcie!!!!! Wpadaj tutaj na ile Ci czas pozwoli i raportuj jak idzie przeprowadzka. Trzymam kciuki, żeby wszystko się odbyło bezboleśnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 16.06.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Jestem, jestem! Wywiozłam kolejne pudła, rozpakowałam je i zastanawiam się jak długo będę szukała niektórych rzeczy. Sonika! Mały Mieczu niczego sobie, ale chyba młodszy od moich artystek jest... Więc nie wiem czy takie staruszki będą go interesować A maluchy nieźle dokazują, masz rację. I nie tylko one, starsze siostrzyczki też są niezłe . Nie wiem jak z netem na wsi, podobno jest jakaś radiówka w okolicy, ale kiedy mój mąż się zbierze do realizacji owego zadania?? Ano, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 17.06.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 w pierwszej chwili pomyślałem że chodzi o dom Jacka Kocha z programu BAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.06.2005 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Baru,jak Ci idzie? Wszystko przewiezione i rozpakowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 21.06.2005 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Eeeee, no Sonika!! Widzę, że wierzysz we mnie mocno, ale tym razem mnie nieco przeceniłaś... Niestety, główna część przeprowadzki nastąpi w piątkowy wieczór i sobotni dzionek i obawiam się, że trochę potrwa. W związku z tym od piątku będę bezinternetowa nie wiem na jak długo . Życzę Tobie i wszystkim zaglądającym tu do mnie powodzenia na Waszych "placach boju" . I obiecuję, że będę gnębić mojego męża osobistego o jak najszybsze załatwienie internetu na wsi. POWODZENIA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.06.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Baru, dzisiaj jest niedziela i już pewnie po przeprowadzce. Mam nadzieję, ze wszystko się odbyło bez bólu i teraz już "tylko" zostało Ci rozpakowywanie. ŻyczęTobie i całej Twojej Rodzince samych radości w nowym domku i zaglądnij tu do nas czasem. Pozdrawiam Cię serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.06.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 A tutaj moje maluchy w pełnej krasie: http://celtic.com.pl/bsocha/zlot1.jpg Boskie.... Po prostu dwa anioleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 04.07.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 co tam u ciebie, jesteśmi bardzo ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.07.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jestem, wróciłam, radiówka odpalona w dniu dzisiejszym po długich i ciężkich zmaganiach mojego męża oraz pana od wiejskiego internetu, zostaliśmy przywróceni do cywilizacji!! Niniejszym ogłaszam, że zdążyła się odbyć "Baru(ó)wka - pisownia nie ustalona jeszcze - czyli spotkanie grupy podkarpackiej u nas na wsi. Z tego co pamiętam ktoś tu pisał o jakichś odwiedzinach czy o czymś w tym stylu I co?? Pisać łatwo, ciekawe co z wykonaniem?? Pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 20.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Baru ślicznie i zajefajnie (jak to teraz mówią)) mam pytanko: otóż tak samo mam umieszczony kominek w salonie, powiedz mi ile masz centymetrów od poczatku sciany do okna?? i ile ma kominek szerokości? ja jeszcze mam dodatkowy ból bo mi wystaje komin częściowo do salonu (ty masz na prostej scianie) co dodatkowo wysuwa kominek w salon.. no i musielismy wybierać takie wkłady by były wąskie i trzeba zrobic taką obudowę aby optycznie nie była "torpedą"', wiec na pewno nie pionowa ściana do sufitu; czy mi sie wydaje czy tam w rogu bedzie TV?? jak na razie dla nas to jest jedyne miejsce na telewizje i mamy tam przyłącza, ale dla bezpieczeństwa jeszcze w jednym rogu (po drugiej stronie okna umieściliśmy wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.07.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Baru, super, że jesteś znowu z nami. Opowiadaj jak Ci sie mieszka, czy wszystko już znalazło swoje miejsce, jak Ci się śpi w nowym domku i wogóle napisz cos a życiu w luksusach . Ogródek już jest? Trawka rośnie? Bardzo jestem ciekawa wszystkiego!!!!! A jak dziewczynki? Już się zadomowiły? Pewnie są zachwycone swoimi pokoikami, no i mają dużo przestrzeni żeby koty gonić (biedne sierściuchy). Opowiadaj, opowiadaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.07.2005 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Anick! Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi Początek ściany... tylko której?? Tej, na której jest kominek? Czy tej między kominkiem a rogiem pokoju? Czy między rogiem a oknem?? Straszne to, ale nie kumam! Hmmm... chyba mi te wysokie temperatury cosik namieszały pod sufitem czy co? A wymiarami kominka służę uprzejmnie : lecąc od góry szerokośc/głębokość: 125/77 - to belka 101/53 - obmurowany wkład 131/70 - półka piaskowcowo-klinkierowa 125/65 - podstawa czyli wymiar przy podłodze Owszem, masz rację, w rogu jest sprzęt do oglądania i grania. Kiedyś myśleliśmy o takiej niby-półce, szafce z piaskowca - przedłużeniu kominka. Ale szybko rozmyśliliśmy się jak nam miła pani przeliczyła nasze myśli na złotówki. Otóż trzeba by było wysupłać drobne 2 tysiączki i już! Na dzień dzisiejszy stoi tam szafka ze starego mieszkania i całkiem całkiem wygląda . Sonika! To życie w luksusach bywa nieco męczące. Bo jak przeciąg lub moje aniołeczki zamkną drzwi do jakiegoś pokoju to muszę latać i szukać jednej przechodniej klamki. Na chwilę obecną mam klamki tylko w łazienkach i u maluchów. Oczywiście z odzysku one są Prawie wszystko ma swoje miejsce. Trawka rośnie a i owszem, ale teraz mamy na cholerę sposób: kosimy raz w tygodniu, bez kosza. I odpukać tfu tfu nie jest źle. Ale z kolei krety mamy! Ryją cholery na potęgę. Co dzień przybywa kopczyków wrrrrr... Ogród leży odłogiem - musimy nawieźć w cholerę ziemi na przód i ją rozwalić i uwalcować. Dziewczyny w porządku, tłuką się, kłócą i piszczą jak na starych śmieciach. No i tyyyyle miejsca na robienie bałaganu!!!! A co do fauny to moim to kotom został darowany tydzień swobody. W przyszłym tygodniu jadiem zrobić kiciusiom kęsim, kęsim. A w zasadzie to co ja Ci tu będę wypisywać? Blisko masz to zajeżdżaj na oględziy i już! pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.07.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 milo Cie znowu widziec Baru pisz wiecej jak tam sie mieszka na nowym jak dziewczynki sie maja??? oprocz tego , ze tak samo jak na starym czy juz po porzeczkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.07.2005 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Dziewczyny biegają po działce, chlapią się w basenie, nałogowo oglądają Harry'ego Pottera - tak, tak, nawet bliźniaczki. A Ewcia - najstarsza narzeka, że się jej nuuuudziiii. A ja zdecydowanie wolałam sprzątać na starych śmieciach - raz, swa i po ptokach. A tutaj? Walczę i walczę z tym odkurzaczem na górze, potem schodzę na dół i dalej walczę. Tutaj już krócej, za to bujam się z myciem paneli. Muszę się wyżyłować i zakupić sobie dobrego mopa, bo pod światło strasznie widać każde maźnięcie tym moim pseudo-mopem. Macie może jakieś typy sprawdzone?? A poza tym - po podstawowe zakupy musze jeździć samochodem!! Ja, która miałam 4 sklepy spożywcze w odległości 200m od bloku!! Wrrrr... A teraz się chandryczę z babami na wsi jak mi chcą wcisnąć początek z szynki (nie wywaliła tych pierwszych plastereczków sztywnych ino skrzętnie upchnęła mi między ładne plasterki i była bardzo zgorszona jak jej zwróciłam uwagę). Uhhhh... musze się przyzwyczaić i już! A co z porzeczkami... to z ręką na sercu nie potrafięcii odpowiedzieć. Widać z nich tylko pokrzywy. Postaram się zrobić zdjęcia to sama ocenisz. Ale podobno kiedyś się planowało pobyt w tych stronach...???? Tak jakoś w czerwcu to było hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.07.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Baru dzieki za zaproszenie czekam na nowe zdjecia dziewczynek moga byc w porzeczkach , byleby sie pokrzywami nie poparzyly no te ostatnie ze zlotu i w tych dresikach to super to jak juz dosiadlas do kompa to widze , ze nie odpuszczasz pozdrawiam Cala Wasza Rodzinke wiele szczescia na nowym ps. przestan zrzedzic z tym sprzataniem , ciesz sie , ze masz tyle do obrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 21.07.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Baru miałam na myśli długość ściany na której jest kominek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 21.07.2005 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Baru miałam na myśli długość ściany na której jest kominek:) No widzisz... jednak słońce robi swoje...132 cm rrmi! Dzięki. Dzisiaj zimno to pewnikiem dziewczyny w domku będą siedziały, a w pokrzywo-porzeczki nie wejdą bo mamy działkę ogrodzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts