Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Baru i Jacka

Recommended Posts

Byłam, zdjęcia porobiłam, ale kolory wykładzin są inne :roll: . Jak ktoś dotrze, to zobaczy :wink: :lol: i porówna.

Panowie kładący wykładzinę mają przechlapane, bo muszą rozebrać każdą szafę po kolei, położyć wykładzinę, a potem z powrotem szafeczki poskładać do kupy.

Pokoju Agi - kolor jest w miarę podobny. To są miejsca noclegowe moje połowy rodziny jak mama przebywała na zlocie.

http://celtic.com.pl/bsocha/wykaga.jpg

U Ewy zdecydowanie nie - w rzeczywistości jest zielony a nie szaro-niewiadomo jaki. Szfa podczas ponownego montażu

http://celtic.com.pl/bsocha/wykewa.jpg

To pokój maluchów - pomarańczyk to jest:

http://celtic.com.pl/bsocha/wyklmale.jpg

A tutaj założyłam się z tym panem w szelkach, że będzie "dostępny" w internecie :lol: :D , jak się domyślacie - nie uwierzył mi

http://celtic.com.pl/bsocha/zygmuntek.jpg

No i jak widać, zakład mam wygrany :-)

I jeszcze Was uraczę zdjęciem ze zlotu - niestety na zdjęciu nie ma wszystkich uczestników zlotu.

http://celtic.com.pl/bsocha/zlot.jpg

A tutaj moje maluchy w pełnej krasie:

http://celtic.com.pl/bsocha/zlot1.jpg

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Baru - szczere gratylacje :p :p :p - WYTRWAŁAŚ DO KOŃCA - mimo tych wszystkich kłod, które spadały Ci pod nogi.

Zdjęcia nie oddają na pewno całej rzeczywistości, ale i tak mi się podobają.

Życzę Ci sprawnej przeprowadzki i ciepłego domowego ogniska przez całe życie.

Pozdrawiam Agnieszka. :wink:

Baru,

panowie wcale nie wyglądają na niezadowolonych i na to żeby czuli, że mają "przechlapane" - widać, że są bardzo radośni. :D

A może to zadziałała magia internetu??

No i co z tym zięciem - małym Mieczem - może być???

Cieszę się bardzo, że już się przeprowadzasz. :D

To musi być wspaniałe uczucie.

A Twoje Maluchy są śliczne, urocze i maja takie ogniki w oczach :wink: - chyba nieżle dokazują?? :wink: :wink: :wink:

No i kochają się bardzo, bardzo - śliczne zdjęcie!!!!!

Wpadaj tutaj na ile Ci czas pozwoli i raportuj jak idzie przeprowadzka.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się odbyło bezboleśnie!!

Jestem, jestem!

Wywiozłam kolejne pudła, rozpakowałam je i zastanawiam się jak długo będę szukała niektórych rzeczy.

Sonika!

Mały Mieczu niczego sobie, ale chyba młodszy od moich artystek jest... Więc nie wiem czy takie staruszki będą go interesować :p

A maluchy nieźle dokazują, masz rację. I nie tylko one, starsze siostrzyczki też są niezłe :D .

Nie wiem jak z netem na wsi, podobno jest jakaś radiówka w okolicy, ale kiedy mój mąż się zbierze do realizacji owego zadania?? Ano, zobaczymy 8)

Eeeee, no Sonika!!

Widzę, że wierzysz we mnie mocno, ale tym razem mnie nieco przeceniłaś...

Niestety, główna część przeprowadzki nastąpi w piątkowy wieczór i sobotni dzionek :lol: i obawiam się, że trochę potrwa.

W związku z tym od piątku będę bezinternetowa :cry: nie wiem na jak długo :( .

Życzę Tobie i wszystkim zaglądającym tu do mnie powodzenia na Waszych "placach boju" :D .

I obiecuję, że będę gnębić mojego męża osobistego o jak najszybsze załatwienie internetu na wsi.

POWODZENIA!!!!!

Baru,

dzisiaj jest niedziela i już pewnie po przeprowadzce.

Mam nadzieję, ze wszystko się odbyło bez bólu i teraz już "tylko" :wink: zostało Ci rozpakowywanie.

ŻyczęTobie i całej Twojej Rodzince samych radości w nowym domku i zaglądnij tu do nas czasem.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Sonika

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jestem, wróciłam, radiówka odpalona w dniu dzisiejszym po długich i ciężkich zmaganiach mojego męża oraz pana od wiejskiego internetu, zostaliśmy przywróceni do cywilizacji!!

Niniejszym ogłaszam, że zdążyła się odbyć "Baru(ó)wka - pisownia nie ustalona jeszcze - czyli spotkanie grupy podkarpackiej u nas na wsi.

Z tego co pamiętam ktoś tu pisał o jakichś odwiedzinach czy o czymś w tym stylu :p :roll: I co?? Pisać łatwo, ciekawe co z wykonaniem??

Pozdrówka dla wszystkich

Baru ślicznie i zajefajnie (jak to teraz mówią);))

mam pytanko: otóż tak samo mam umieszczony kominek w salonie, powiedz mi ile masz centymetrów od poczatku sciany do okna?? i ile ma kominek szerokości? ja jeszcze mam dodatkowy ból bo mi wystaje komin częściowo do salonu (ty masz na prostej scianie) co dodatkowo wysuwa kominek w salon..

no i musielismy wybierać takie wkłady by były wąskie i trzeba zrobic taką obudowę aby optycznie nie była "torpedą"', wiec na pewno nie pionowa ściana do sufitu;

czy mi sie wydaje czy tam w rogu bedzie TV?? jak na razie dla nas to jest jedyne miejsce na telewizje i mamy tam przyłącza, ale dla bezpieczeństwa jeszcze w jednym rogu (po drugiej stronie okna umieściliśmy wtyczki.

Baru,

super, że jesteś znowu z nami.

:D :D :D

Opowiadaj jak Ci sie mieszka, czy wszystko już znalazło swoje miejsce, jak Ci się śpi w nowym domku i wogóle napisz cos a życiu w luksusach :wink: .

Ogródek już jest? Trawka rośnie?

Bardzo jestem ciekawa wszystkiego!!!!!

A jak dziewczynki? Już się zadomowiły? Pewnie są zachwycone swoimi pokoikami, no i mają dużo przestrzeni żeby koty gonić :wink: :wink: (biedne sierściuchy).

Opowiadaj, opowiadaj....

Anick!

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :oops: Początek ściany... tylko której?? Tej, na której jest kominek? Czy tej między kominkiem a rogiem pokoju? Czy między rogiem a oknem?? Straszne to, ale nie kumam! Hmmm... chyba mi te wysokie temperatury cosik namieszały pod sufitem czy co?

A wymiarami kominka służę uprzejmnie :wink: :

lecąc od góry szerokośc/głębokość:

125/77 - to belka

101/53 - obmurowany wkład

131/70 - półka piaskowcowo-klinkierowa

125/65 - podstawa czyli wymiar przy podłodze

Owszem, masz rację, w rogu jest sprzęt do oglądania i grania. Kiedyś myśleliśmy o takiej niby-półce, szafce z piaskowca - przedłużeniu kominka. Ale szybko rozmyśliliśmy się jak nam miła pani przeliczyła nasze myśli na złotówki. Otóż trzeba by było wysupłać drobne 2 tysiączki i już! Na dzień dzisiejszy stoi tam szafka ze starego mieszkania i całkiem całkiem wygląda :p :D.

Sonika!

To życie w luksusach bywa nieco męczące. Bo jak przeciąg lub moje aniołeczki zamkną drzwi do jakiegoś pokoju to muszę latać i szukać jednej przechodniej klamki. Na chwilę obecną mam klamki tylko w łazienkach i u maluchów. Oczywiście z odzysku one są :lol:

Prawie wszystko ma swoje miejsce.

Trawka rośnie a i owszem, ale teraz mamy na cholerę sposób: kosimy raz w tygodniu, bez kosza. I odpukać tfu tfu nie jest źle. Ale z kolei krety mamy! Ryją cholery na potęgę. Co dzień przybywa kopczyków wrrrrr... Ogród leży odłogiem - musimy nawieźć w cholerę ziemi na przód i ją rozwalić i uwalcować.

Dziewczyny w porządku, tłuką się, kłócą i piszczą jak na starych śmieciach. No i tyyyyle miejsca na robienie bałaganu!!!!

A co do fauny to moim to kotom został darowany tydzień swobody. W przyszłym tygodniu jadiem zrobić kiciusiom 8) kęsim, kęsim.

A w zasadzie to co ja Ci tu będę wypisywać? Blisko masz to zajeżdżaj na oględziy i już!

pozdrówka

Dziewczyny biegają po działce, chlapią się w basenie, nałogowo oglądają Harry'ego Pottera - tak, tak, nawet bliźniaczki.

A Ewcia - najstarsza narzeka, że się jej nuuuudziiii.

A ja zdecydowanie wolałam sprzątać na starych śmieciach - raz, swa i po ptokach. A tutaj? Walczę i walczę z tym odkurzaczem na górze, potem schodzę na dół i dalej walczę. Tutaj już krócej, za to bujam się z myciem paneli. Muszę się wyżyłować i zakupić sobie dobrego mopa, bo pod światło strasznie widać każde maźnięcie tym moim pseudo-mopem. Macie może jakieś typy sprawdzone??

A poza tym - po podstawowe zakupy musze jeździć samochodem!! Ja, która miałam 4 sklepy spożywcze w odległości 200m od bloku!! Wrrrr... A teraz się chandryczę z babami na wsi jak mi chcą wcisnąć początek z szynki (nie wywaliła tych pierwszych plastereczków sztywnych ino skrzętnie upchnęła mi między ładne plasterki i była bardzo zgorszona jak jej zwróciłam uwagę). Uhhhh... musze się przyzwyczaić i już!

A co z porzeczkami... to z ręką na sercu nie potrafięcii odpowiedzieć. Widać z nich tylko pokrzywy. Postaram się zrobić zdjęcia to sama ocenisz.

Ale podobno kiedyś się planowało pobyt w tych stronach...???? Tak jakoś w czerwcu to było hmmmm... :roll:

Baru

dzieki za zaproszenie

czekam na nowe zdjecia dziewczynek 8)

moga byc w porzeczkach , byleby sie pokrzywami nie poparzyly :lol:

no te ostatnie ze zlotu i w tych dresikach to super :lol: :lol: :lol:

to jak juz dosiadlas do kompa to widze , ze nie odpuszczasz :p :p :p

pozdrawiam Cala Wasza Rodzinke

wiele szczescia na nowym

ps. przestan zrzedzic z tym sprzataniem , ciesz sie , ze masz tyle do obrobienia :D :-? :wink: :roll:

Baru miałam na myśli długość ściany na której jest kominek:)

No widzisz... jednak słońce robi swoje...132 cm 8)

rrmi!

Dzięki. Dzisiaj zimno to pewnikiem dziewczyny w domku będą siedziały, a w pokrzywo-porzeczki nie wejdą bo mamy działkę ogrodzoną