Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Baru i Jacka

Recommended Posts

Wiesz... to nie takie proste! Bo norma zawartości żelaza w wodzie użytkowej to 0,02 czegoś tam na coś (chyba mg/l), a u mnie wg ostatnich badań - mogą byś pokręcone, bo za krótko pompowałam studnię - 8,71! A uzdatnić muszę całą wodę, która wchodzi do domu, w innym przypadku wszystko, co białe - będzie w pięknym rdzawym kolorze: umywalki, kibeli, wanna, brodzik, no i oczywiście wszystkie nasze dotąd białe ciuchy teżzmienią barwę :-(. I dlatego taki se mały filterek sprawy nie załatwi...

Co do drzwi to są z Włoszczowej, model 8b.

Wzór taki sam, jak ma porta, ale ceny Porty nie na moją kieszeń - samo skrzydło w takim "fasonie" kosztowało 500zł z tym, że nie wiem co było na wierzchu... A tutaj jest po prostu okleina, więc nie mam złudzeń, że to będzie nie wiadomo jak trwałe - zwłaszcza przy mioch dzieciakach i planowanym szczeniaku. 11 szt drzwi z montażem kosztowało nas 4800.

A z łazienkami to masz rację, są skończone, ale brudne :oops: . Właśnie w związku z tym, że nie mam wody, nie mogę ich domyć. Wożę wodę w pojemnikach, ale to nie wystracza. No dlatego nie wklejam zdjęć, bo maziaki są okrutne :oops:

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sąsiady mają wodę miejską, ale z tym też nie jest wesoło. Przy głównej drodze leci rura, która ma stanowczo za małe fi, a do nas jest jeszcze ok. 220m od tej drogi, na dodatek pod góreczkę, a po drodze do nas są jeszcze 4 domy. Tak więc w okresie letnim, szczególnie w piątki po południu, soboty i niedziele wody niet! Tamtym z przodu coś jeszcze się ucyrka tej wody, ale nas to już chyba nic by nie doszło :-(.

No właśnie czekam na rozwiązanie inne niż wyżej wymienione, tylko gość coś nie może do mnie dojechać z Krakowa...

• 3 weeks później...

A tak wyglądały moje okna.

Może teraz zrozumiecie, dlaczego tak się wkurzałam, jak mi przyszło coś z tym zrobić...

http://celtic.com.pl/bsocha/okno.jpg

http://celtic.com.pl/bsocha/okno1.jpg

Po prostu zabić to mało :evil: wrrr...

Górę mam w zasadzie załatwioną, natomiast dół - za wyjątkiem tego na zdjęciu czeka na umycie, już taśmy sobie obdarłam, odrapałam tak z grubsza. I teraz czekam, żeby mi woda w wiaderku nie zamarzała :wink:

Wreszcie zobaczyłam :lol: :lol: :lol: .

Bardzo ładna łazienka i jaka czyściutka :wink: .

Jakiej firmy są umywalki? Bardzo mi się podobają.

Czy Ty już się będziesz przeprowadzać?

Podziwiam Cię Baru z tym wożeniem wody.

Musisz ten problem jakoś rozwiązać, bo przecież nie możesz tak wozić bez końca.

Bardzo ładna łazienka i jaka czyściutka :wink: .

Jakiej firmy są umywalki? Bardzo mi się podobają.

Czyściutka, czyściutka! Proszę się nie naśmiewać. Panowie, którzy obecnie u mnie pracują - stwierdzili, że "mijoków" narobiłam :lol: - czyli po prostu miejsc, które ominęłam przy myciu. Ale to nieprawda! myłam te płytki i myłam, ale ta cho... woda :evil:

We wtorek mają przyjechać i mi ją puścić do domu, z tym, że na razie używać nie będę, bo trza odżelaziacz zamontować jeszcze, a to już będzie robił inny gość, ten z Krakowa z resztą, o którym pisałam.

Umywalki i kibelki są z Roca, seria Giralda.

A przeprowadzkę planujemy przed wakacjami. A jak te plany przeżyją zderzenie z rzeczywistością, to zobaczymy.

Jeszcze musimy mieszkanie sprzedać - telefonów trochę jest, oglądają i na tym się kończy. A to za wysoko - 10piętro, a ten pokój to mógłby być większy, a tamten mniejszy...Wrrrrrr...

Bardzo ładne te umywalki.

A co sprzedaży mieszkania, to się napewno doczekasz, tylko na to trzeba trochę czasu.

Ludzie wybrzydzają, bo pewnie chcą żebyś opuściła.

Przeprowadzka przed wakacjami - to już tuż, tuż :lol: :lol: :lol: .

Ale Ci dobrze. Ja nie zdążę, ale mam nadzieję, że w tym roku.

Ciekawa jestem czy w końcu rozwiążesz problem wody? Trzymam kciuki!!!!!

Brzoza!!

Nareszcie powróciłeś do nas!!

Z moja wodą jest tak...

JEEEST W DOMUUUU!! :lol: :D :p

Wojtkowe chłopaki mi ją właśnie dzisiaj puścili w rury, miał też przyjechać gość od odżelaziacza, ale nie dotarł, bo mu wyskoczyła jakaś naprawa serwisowa. Tak więc woda z kranu leci, co prawda z letka brązowawa i woniejąca żelazem, ale jeeest!!! 8)