Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Istniejące rolety, jak dołożyć moskitiery - patenty, pomysły?

Recommended Posts

Cześć,

Niestety jestem nieogarem budowlanym i nikt na etapie zakupu rolet i okien ogólnie nie podpowiedział mi, że można kupić rolety już z moskitierami.

Posiadam drzwi tarasowe przesuwne, posiadam dwuskrzydłowe otwierane okna w pokojach na górze z balkonami francuskimi (bez słupka), posiadam okna dwuskrzydłowe otwierane wychodzące na zwykł balkon (bez słupka), posiadam też pojedyncze okna jednoskrzydłowe otwierane wychodzące na taras.

Co można teraz zrobić, są jakieś ciekawe patenty które można wykonać? Nawet nie wiem co wpisywać szukając po internecie.

Pozdrawiam

Słyszałem od osoby montującej rolety ze takie ze zintegrowaną moskitierą są awaryjne - moskitiera wypada albo coś się z nią dzieje i dlatego mi proponował oddzielnie. Dlatego też nie rozumiem w czym tu jest problem żeby zamówić moskitiery? Edytowane przez marvinetal

No niestety, jest to dom na wsi, nieopodal sąsiad 'hoduje' krowy :) ciężki temat z muchami

Sugeruję założenie tylko tam, gdzie najczęściej się wietrzy/ otwiera.

Sypialnia, kuchnia, częściowo pokój gościnny.

Są takie wpuszczane w ościeże od zewnątrz z profilu z aluminium. W drzwi; ruchome w pionie- przesuwane lewo prawo, w okna; podnoszone góra dół.

Montaż w każdym oknie to przesada.

Słyszałem od osoby montującej rolety ze takie ze zintegrowaną moskitierą są awaryjne - moskitiera wypada albo coś się z nią dzieje i dlatego mi proponował oddzielnie. Dlatego też nie rozumiem w czym tu jest problem żeby zamówić moskitiery?

Tak się mówi. Cienka siatka musi być suwana w prowadnicach po uszczelkach szczotkowych. Wystarczy nierówno pociągnąć, nacisnąć i wypada z prowadnic. Wyobrażam sobie roszczeniowych klientów którzy nie wykażą zrozumienia dla faktu: "ten typ tak ma".

Odnośnie poszukiwań: ja bym zaczął od dobrego salonu z osłonami. Zwykle w każdym mieście jest taka firma, która się w tym specjalizuje i doradzi.

Moskitiery plisowane montowane w oddzielnej ramce powinny zdać egzamin. A że kosztują wielokrotnie więcej niż zwykłe ramkowe to inna kwestia. Moskietiery zintegrowane z roletą też nie byłyby tanie.