Riva4 24.09.2023 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Witam wszystkich forumowiczów. Ostatnio dowiedziałem się że uszczelki w oknach, drzwiach powinno się wymieniać co 7-8 lat. W moich oknach mam uszczelki , których nie mogę zidentyfikować a są użytkowane od 2010r.Może ktoś z forumowiczów potrafi określić co to za producent podejrzewam MACO ale nie jestem pewien (zał.)Ew. co zamiennie można założyć dobrej i sprawdzonej firmy. Dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 24.09.2023 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Jak się wyczyści i posmaruje z raz na rok to nie trzeba potem wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.09.2023 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Nie spotkałem się z sytuacją by w drewnianych oknach które serwisuję u swoich klientów (Urzędowski) była potrzeba wymiany uszczelki nawet po 20 latach. Oni używają Trellborg a teraz chyba Deventer. Twoja wygląda jak ta:https://simteq.pl/do/item/019239_1/Uszczelka-okienna-ACF5491#sub-006597To mniej uznana marka. Ale czy faktycznie powinno się wymieniać uszczelki co 7-8 lat? Jak ktoś używa tak słabych, to może i tak. Ja po raz pierwszy coś takiego słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riva4 27.09.2023 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Dziękuję za informację. Przejrzałem oferty polecanych uszczelek Trellborg Deventer i cenowo są one o połowę tańsze. Aktualnie ze względu na specyfikę posiadanej uszczelki jej szerokości krycia i materiału z jakiego jest wykonana zamówiłem dla próby takie uszczelki : Uszczelka KD 6 oraz trochę droższa ACF 5491. Jestem ciekaw jak to wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts