Gość samotna z przeszłością 10.01.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jestem kobietą z czterdziestoletnim stażem , zbuntowałam się życiowo i odeszłam od męża ( zbyt duża różnica charakterów i wieczne kłótnie oraz przemoc ) . Mieliśmy rozpoczętą budowę , nie zdążyłam jednak jej opisać na tym przesymaptycznym forum ( podczytywałam tylko Wasze wypowiedzi ) . Jednak teraz , pomimo całej sytuacji nadal marzę o wybudowaniu własnego domu . Nie wiem , czy to nie za póżno dla samotnej kobiety ( całe życie marzyłam o własnym domu ) , mam też problem natury finansowej , na dzień obecny zostałam bez środków i nadziei na lepsze jutro . Czy jest możliwe wybudowanie domu przez tak starą osobę ? Czy jest możliwe wybudowanie domu przez samotną i biedną kobietę ? Zaczynam wątpić w przyszłość i spełnianie marzeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.01.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czy jest możliwe wybudowanie domu przez tak starą osobę ? Napewno jest mozliwe wybudowanie domu w tym wieku. Moja Mama miała 68 lat jak zaczęła budowę, a w chwili obecnej już mieszka w swoim własnym domu od 2 lat. Czy jest możliwe wybudowanie domu przez samotną? Jak wyżej. Czy jest możliwe wybudowanie domu przez samotną i biedną kobietę ? Tu już bym miała wątpliwości. Za darmo nie wybudujesz, a wydatki są ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.01.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Budowa to oczywiście wyzwanie, ale nie przesadzajmy. W czasach kiedy towaru w bród, dowożą na telefon i o nic nie trzeba się starać to pestka... Wiesz o co chodzi .... no jasne - kasa Ale jeśli masz stabilne dochody to dlaczego nie budować ? Oczywiście nieduży, prosty w konstrukcji domek. Powodzenia Jutro będzie lepszy dzień J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Samotna ...napisze to czego pewnie nie chciałabys usłyszec.....mysle ze nie jest to mozliwe...przykro mi...chociaz to tylko moje zdanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Wiek tu nie ma nic do rzeczy, samotność również (często samotność z odzysku, i co za tym idzie, niezależność wzmacnia!), ale brak środków finansowych... niestety to już problem... Bez kasy nie dasz rady, cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 10.01.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 ...Czy jest możliwe wybudowanie domu przez tak starą osobę ? Czy jest możliwe wybudowanie domu przez samotną i biedną kobietę ?... Gdy masz pieniądze to i owszem. Wiek nie stanowi żadnej przeszkody. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hmmm, to zależy, co to znaczy "rozpoczęta budowa"? Stan surowy? Fundamenty? Wykończeniówka? Czy brak środków traktujesz jako sytuację przejściową? Jeśli za rok- dwa mas szansę wyjść z dołka finansowego, to może warto się pokusić i poczekać z budową na lepsze czasy. Jeśli zanosi się, że najbliższe lata upłyną Ci z ołówkiem w ręku, to domu nie zbudujesz, niestety. Co do wieku i samotności - przyłączam się do przedmówców. Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 10.01.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 W sytuacji, w jakiej jesteś, lepiej może połóż najpierw solidny fundament pod własne prywatno - zawodowe życie. I zacznij od tego. A ta prawdziwa budowa, cóż... tymczasem poczeka. pozdr.ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.01.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Dla mnie kluczowe jest pytanie :po co komu dom? W moim przypadku rodzina 4-osobowa nie miescila sie na 56 mkw. U Ciebie problem braku miejsca i szalejących malych dzieci nie wystepuje.Jezeli chcesz ogród i szum drzew, to taniej wypadnie ogrodek dzialkowy i na nim altanka - masz od wczesnej wiosny do późnej jesieni tyle dziobania w ziemii, że jeszcze Ci zbrzydnie i zatęsknisz za wieczorem przed telewizorem, w bloku. A propos starosci: nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość samotna z przeszłością 10.01.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 No i jednak ... jestem stara , skoro stwierdzono , że nie mam dzieci . Mam dwójkę w wieku szkolnym - one potrzebują właśnie tego domu . A tamta budowa , na której temat nie zdążyłam napisać , niestety nie jet już moja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.01.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dasz radę, jeno myśl pozytywnie. Wiesz czego chcesz, jesteś twarda (potrafiłaś odejść) dzieciaki cię wesprą, eżeli zaraziłaś je duchem twórczym i umieją pogodzić przyjaźnie z odległością, a wsparcie najbliższych najważniejsze jest. PS. Rada na przyszłość, zabezpiecz twoje nowe gniazdo rozdzielnością majątkową gdybyś przestała być samotna. I nie melduj chłopa niech mu się nawet o tym nie marzy. Ustrzeże cię to przed wieloma kłopotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.01.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 ... a i odsyłam Cię do autentycznego przypadku Kaśki Grocholi i jej budowy pierwszego samodzielnego domu ( któryś z archiwalnych "Ładnych domów" to opisał ).Co prawdą jest i poświadczam to, bo akurat Kaśkę znam.PozdroI 3mam kciukiJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 11.01.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Wcale nie dawalem do zrozumienia, ze jestes stara - z twojego wątku wynikalo, że samotną (tak napisalas), i że odeszlas od męża. Ani slowa o dzieciach nie bylo. Powiem tak: moja żona ma 40 i niezla z niej (duża!)dupcia (przepraszam wrażliwych). A jest starsza ode mnie o ładnych kilka lat i wiem co mówie. Szukaj faceta, ktory ci to pomoże sfinansowac. No, chyba, że chcesz sie poddac bez walki. Daj spokoj tym dylematom, ja nie wiem co ludziom odbija ok. 40. Choć kto wie, może mi też odbije za 8 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 11.01.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 No i poza tym napisalas, ze masz 40 letni staz - wiec myslelismy, ze malzenski. A tak, to masz naprawde maly przebieg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Możesz budować w każdym wieku,niestety braku środków finansowych nie przeskoczysz.Tak na prawdę jest to jedyne ograniczenie.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 14.01.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Jeśli masz charakter a nie charakterek to życie przed Tobą (i to niekoniecznie samotne). Zrealizujesz marzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 14.01.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Samotna ...napisze to czego pewnie nie chciałabys usłyszec.....mysle ze nie jest to mozliwe...przykro mi...chociaz to tylko moje zdanie.. Bzdura!!! Wszystko jest możliwe. To, co dziś wydaje się nierealne, jutro staje się rzeczywistością. Nie mówię, że już tu i teraz, ale życie płata nam najróżniejsze figle. Sam tego doświadczyłem. Z dnia na dzień każdy z nas może stać się biedakiem, ale i w drugą stronę to działa. Powodzenia Samotna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.01.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 ... a i odsyłam Cię do autentycznego przypadku Kaśki Grocholi i jej budowy pierwszego samodzielnego domu ( któryś z archiwalnych "Ładnych domów" to opisał ). Co prawdą jest i poświadczam to, bo akurat Kaśkę znam. Pozdro I 3mam kciuki J Jerzysio, ale Kasia Grochola chyba dostała jakąś kasę w zamian za mieszkanie, nie? Swoją drogą, to fajne masz koleżanki A "Nigdy w Życiu" - film - kręcili 2 kilometry od naszej działki, bo tam cudnie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 15.01.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Nie ważne ile masz lat i jaką przeszłość. Masz marzenia i staraj się je spełnić. Jeżeli się nie uda to przynajmniej będziesz wiedziała że spróbowałaś. Czasami spełnianie marzeń trwa krótko, jednak z TYM marzeniem jest czesto inaczej i musisz się z tym liczyć. Życzę Ci wiele sił i odwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.01.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Jagna No ona po rozstaniu trochę kasy miała, ale znowu nie tak dużo coby na całą chałupkę wystarczyło No to jak kręcili to się naooooooooooglądałaś coooooooooo ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts