Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Samotna czy może wybudować dom ? czy ma szanse w tym wieku?

Gość samotna z przeszłością

Recommended Posts

Ja też zbudowałam sama, ale na razie mam jakieś zaplecze finansowe. Wprawdzie haruję od rana do nocy, ale jest nadzieja, że wkrótce spłacę kredyt.

Trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci żeby się udało.

Przecież nie musisz zbudować w ciągu roku. Możesz znaleźć projekt, gdzie da się budowę podzielić na etapy. Ja wykończyłam tylko parter a poddasze czeka na lepsze czasy.

Pozdrawiam

Ulka

• 2 weeks później...
Gość samotna z przeszłością

Dziękuję wszystkim za dobre słowa otuchy . Są mi bardzo potrzebne . Próbuję z wszystkich sił nie dać się złemu losowi . Powoli odzyskuję równowagę ducha , choć są i gorsze dni . Patrzę na małe , nowe domki i zaczynam mieć jeszcze większą ochotę na budowanie . Nic nie jest w stanie mnie od tej myśli odwieść , tylko czasem doskwiera bardzo uporczywie samotność i żal straconych lat . ..

Ulu , jaki dom wybudowałaś ? Gdzie mogę go zobaczyć ?

Witaj,

wybudowałam Sybillę z Archetonu (jest w internecie). Niestety, jak pisałam już wcześniej wykończyłam tylko parter, czyli 2 pokoje, kuchnię i maleńką łazienkę. Tak więc pod wzgędem ilości pomieszczeń nic mi się nie zmieniło w porównaniu z poprzednim mieszkaniem. Tyle, że powierzchnia 2 razy większa. No i ogromna piwnica - pod całym domem.

A czy masz już działkę?

Życzę powodzenia.

Ulka

Jesli moge cos podpowiedziec, to chyba aktualny moment nie jest wlasciwy na podejmowanie decyzji. Owszem mozesz sie pozytywnie nastawiac na to, ze bedziesz w przyszlosci budowala dom. Teraz to chyba lepiej pomyslec o wzmocnieniu swojego samopoczucia, odbudowaniu tego co po rodzinie zostalo. Wiem cos o tym, bo niedawno przechodzilem to z moimi rodzicami i w takim stanie nie radze podejmowac rewolucyjnych decyzji. Oczywiscie badz dobrej mysli, lepiej jest byc szefem i inwestorem na wlasnej budowie jak czlowiek ma zycie dobrze poukladane i stabilne.

Zycze powodzenia

/mr/