Wojciech A 26.09.2023 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Tuż przed pandemią zdecydowałem się na wymianę kotła, przeszukałem internet, popytałem znajomych i już wiedziałem – tak pompa ciepła to będzie to. Sprawdziłem że są dotacje, dodatkowy plus, dodatkowo można pompę połączyć z panelami solarnymi – świetnie pomyślałem. Znalazłem w necie urządzenia, cena akceptowalna, więc zdecydowany poszedłem do instalatora aby zamówić montaż. Wiedziałem już wszystko – tak mi się zdawało.Po kilku pytaniach od Pana Marka, okazało się że:- marka którą wybrałem – nie ma w Polsce serwisu, profesjonaliści nie będą chcieli jej zamontować, a na dodatek nie wiadomo co z gwarancją, o innych rzeczach już nie chciałem nawet myśleć.Na szczęście nie kupiłem urządzenia tylko skorzystałem z propozycji instalatora, dziś chce Was uprzedzić abyście przed zakupem pompy zwrócili uwagę na:- czy wybrana pompa jest od wiarygodnego producenta- czy urządzenie zostało przetestowane przez niezależne instytuty badawcze- czy dobór pompy został zrobiony prawidłowo, czy na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dolce1313 26.09.2023 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 (edytowane) I co kupiłeś? Co Ci pan Marek doradził - w jakiej cenie pc, żeby była z serwisem w Polsce, od pewnego producenta i z testami/atestami instytutów badawczych? Pochwal się. Edytowane 26 Września 2023 przez Dolce1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 27.09.2023 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Najlepiej linka przemycić:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech A 27.09.2023 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Przecież napisałem na końcu, że mam Daikina. Zapłaciłem troche więcej, ale jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech A 27.09.2023 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Najlepiej linka przemycić:lol2::lol2::lol2: Ale o co chodzi? Jakiego linka chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.09.2023 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2023 - czy wybrana pompa jest od wiarygodnego producenta - czy urządzenie zostało przetestowane przez niezależne instytuty badawcze - czy dobór pompy został zrobiony prawidłowo, czy na oko Takie rzeczy to pikuś!!! - Sprawdzić czy mamy wystarczającą ilość pieniędzy na koncie w przypadku ich braku TU LINK do firmy pożyczkowej. - Czy mamy miejsce gdzie tę pompę zainstalować w przypadku braku TU LINK do firmy budowlanej z Waszej okolicy - Oraz czy mamy w ogóle dom w którym tę pompę można zainstalować jeśli nie TU LINK do lokalnego developera PS. Jeśli macie już jakieś inne pożyczki na głowie TU LINK do banku który Wam te pożyczki skonsoliduje a Wy będziecie mieli niższą ratę. Porady dotyczące abonamentów komórkowych w kolejnym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.09.2023 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2023 Po kilku pytaniach od Pana Marka, okazało się że: - marka którą wybrałem – nie ma w Polsce serwisu, profesjonaliści nie będą chcieli jej zamontować, a na dodatek nie wiadomo co z gwarancją, o innych rzeczach już nie chciałem nawet myśleć. Jaka to marka która nie ma serwisu w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts