Ptak 10.01.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czy korzystając z dużej ulgi budowlanej za rok 2004 mogę odliczyć również koszt nadzoru budowlanego - rachunek wystawiony przez inspektora nadzoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.01.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jezeli masz umowe i na jej podstawie wystawiony rachunek to wg mnie tak - 19% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptak 10.01.2005 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Dzięki Pitbull. Jest tak jak piszesz. Mam umowę. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić? Chyba prawie każdy prywatny inwestor ma do czynienia z takim przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.01.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Nie jestem tylko pewien. Czy w zeszlym roku istniala mozliwosc zawierania umow o dzielo pomidzy 2 osobami fizycznymi (w ktorym s roku brak bylo takiej mozliwosci).? Jesli pomiedzy osoba fiz. i firma to nie widze problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.01.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Rachunek jest wystawiony przez kierownika budowy na podstawie oświadczenia o przyjęciu obowiązków kierownika budowy.Oświadczenie to jest zdeponowane w Urzędzie wydającym pozwolenie na budowę. Konieczność sporządzenia takiego oświadczenia wynika z przepisów ustawy.Budowa o ile nie ma wyznaczonego kierownika budowy posiadającego wymagne prawem uprawnienia - nie może byc realizowana.Moim zdaniem to wystarczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.01.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ale tutaj jest mowa o inspektorze nadzoru, ktroego zatrudnienie przy domkach jednorodzinnyc nie jest obowiazkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts