Natwill 28.09.2023 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2023 WitamZ badań geo wslyszlo, że mam budować na płycie fundamentowe zamiast na ławach bo grunt głównie glina. Od firmy budowlanej która u mnie będzie robić dostałem informację, że jest to aktualnie podobny koszt (woj lubuskie)Czy ktoś może się podzielić informacją czy rzeczywiście tak może być? (koparka w zakresie prac firmy) mam liczyć około 400zl za m2 materiału? Dom 116m2Zabudowa 150,99m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goro23 10.10.2023 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 (edytowane) Kilka lat temu wykonałem w Albercie pogrubioną płytę krawędziową o powierzchni 1500 stóp kwadratowych. Koszt, łącznie z izolacją i hydrauliką, wyniósł 22 tys. dolarów. Zrobiłem wykop i zasypkę. Och, musiałem zdobyć ostemplowany plan fundamentów, żeby dostać pozwolenie, to było kolejne 3 tys. dolarów. Nie jestem pewien, czy potrzebujesz tego samego Speed Test https://vidmate.bid/ . Edytowane 17 Października 2023 przez goro23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts