nieogarniam 29.09.2023 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2023 Panowie,po rozmowie z dekarzami mam kilka pytań, dach dwuspadowy, stodołoa bez wykuszy, chcę blachodachówkę, ok 100m2 1 CZeść chce tylko z ich materiałem bo VAT 8% ale cos czuje ze bedzie drozej niz bym sam kupował materiały2 Namawiaja mnie na okna Velux drewniane pokryte poliuretanem, chociaz nastawiam sie na FAKRO PCV 3 szybowe, roznica w cenie łaczeni z fartuchem to jakies 800zł na sztuce.Drewno pkryte poliuretabem bedzie trwalse od PCV? 3 namawiaja mnie na blachy modułowe (a ja chce ciete na wymiar) zagraniczne bo sa rzekomo lepsze niz polskie.SPrawdziłęm cene Ruuki (Adamante klasa jakosci 50 czyli najwzysza kosztuje 65zł za m2) i jest tańsza niż podobna blacha pruszynskiego...- sprawdzam grubosc blach i praktycznie wiekszosc producentów ma 0,5mm (rdzeń plus powłoki) grubosci metalowego rdzenia nie podajanatomaist dekarze odradzaja zakup blach mniej znanego polskiego producenta- (na stronie podaje grubosc blachy 0,5mm) , twierdzą ,ze ma cienki rdzeń . Blachy tego producenta sa za ok 56zł za m2 najdrozej blachy 4 Sobie wymysliłem połać dachu ma 7,3m długosci i brać akrusz blachy o takiej długosci zeby nie było łączenia arkusza na srodku, bedziew trufniej wniesc ale co mnie to obchodzi? Chyba lepiej mniej połaczeń na dachu 5 namawiaja mnie na drozsze metalowe rynny ale czy warto? mam tylko 2 rynny na dachu Proszę o porady i wymianędoświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieogarniam 29.09.2023 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2023 panowie, co z Wami, tyle doradców z koziej tromby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts