damiang 10.01.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Mamy zamiar kupić płytki Cersanitu z serii Roxana. Jak w praktyce sprawują się płytki Cersanitu? Czy są dobrej jakości? Czy też lepiej kupić coś innego? Chodzi o płytki za 40-50 zł/m2. Cersanit bardziej kojarzy mi się z umywalkami itp niż płytkami, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 10.01.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 U mnie kafelkarz nieco narzekał na trzymanie wymiarów, ale efekt końcowy jest bardzo fajny...(Seria Iryd) Poza tym Cersanit to dosyć licząca się firma, więc bubla pewnie nie wypuściła. Jak jest zjakością, będę mógł powiedzieć za kilka lat http://foto.onet.pl/upload/1/80/_331630_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/23/31/_331631_n.jpg PS. Przepraszam, że nie posprzątałem przed robieniem zdjęć Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 10.01.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 PS. Przepraszam, że nie posprzątałem przed robieniem zdjęć Tommco A ja tu widzę, że wszystko aż błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.01.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Mamy płytki Cersanitu Madea (coś około 35 zł/m^2) - od jakichś 2-3 miesięcy, więc jedyne co mogę powiedzieć to, że kafelkarze nie narzekali i ogólnie o Cersanicie pozytywnie się wyrażali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 12.01.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ja kładłem u siebie Madea Azur (błękitną) Na początku trochę zdziwiłem się, że takie grube te płytki, ale cięły się doskonale (kładłem bez żadnych listew), trzymały wymiar, różnic w odcieniu i kolorze też nie zauważyłem no i wyglądają extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 13.01.2005 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Ooo, też myślałem o Madea No to już jestem spokojny. Mój fachowiec także stwierdził że się dobrze tną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjarekw 17.01.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witam!Powyższe opinie zwracają uwagę na montaż, a ja skupię się na eksploatacji.Czy w łazience nie mieliście problemu z płytkami z połyskiem?Znajomi narzekają, że podczas nalewania gorącej wody do wanny, na ścianach osadza się para wodna. Wilgoć płytkom nie szkodzi, ale za to są zacieki i problem z częstym czyszczeniem.Ja mam u siebie matowe płytki i mimo, że para wodna zawsze będzie się skraplać na ściankach, to zacieków nie widać - rewelacja.Niestety płytki są położone do sufitu i tutaj pojawił się problem z wentylacją. Zwykła kratka wentylacyjna nie wystarczyła, ale po zainstalowaniu wentylatora jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 18.01.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ja zakupiłam terakotę Cersanitu do holu - Cyrkona. Jeszcze nie są położone, ale cieszą mnie wasze opienie na temat tych płytek. Pozdrawiam i życzę przyjemnego użytkowania płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 18.01.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Małe pytanku. Czy ktoś wie gdzie w W-wie można kupic płytki Cersanitu. Bo opoczno, paradyz, tubadzin, itp cała masa w sklepach. Ale cersanitu jakoś nie bardzo widać. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 18.01.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ja kupiłem w zeszłą sobotę serię Traverino (chyba to cersanit, albo opoczno - już mi się to wszystko merda tak dużo widziałem płytek). Jeszcze leży w pudełkach, ale sama płytka to wydatek 36zł/m2 - to dobra cena. Uwaga jednak na dodatki - dekory, bo te są piękne i drogie, bo w większości wypadków opoczno podobno robi glazurę i terakotę a dekory sprowadza z Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 18.01.2005 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Uwaga jednak na dodatki - dekory, bo te są piękne i drogie, bo w większości wypadków opoczno podobno robi glazurę i terakotę a dekory sprowadza z Włoch. Coś w tym jest, niedawno kupiłem na próbę dekora i cygaro opoczno. I na dekorze był znaczek Opoczna, a na cygarze jakiś cerkolor czy coś takiego, w każdym razie kojarzące się z inną polską firmą. No i to cygaro było z całkiem innej ceramiki. Specjalnie się upewniałem czy nie zaszła pomyłka, ale wzór pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.01.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 dana15 na Bartyckiej można kupić. Tylko nie wytłumaczęgdzie dokładnie, więc trochę będziesz musiała pochodzić Ostatnio widziałam też w Leroy Merlin. Ja mam Cersanit Roxana. Fajne są Ekipa kładąca nie narzekała, sprawują się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 19.01.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Też mam płytki Cersanitu glazurnicy nie narzekali przy ich układaniu, raz już je myłam, myło się dobrze, zacieków nie widać (może dlatego że są matowe), jak dotąd nie widać na nich też brudu (może dlatego że są jasne).http://republika.pl/mojezdj/h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 dana15 na Bartyckiej można kupić. Tylko nie wytłumaczęgdzie dokładnie, więc trochę będziesz musiała pochodzić Ostatnio widziałam też w Leroy Merlin. Ja już mam płytki, widziałam w Leroy Merlin, ale znalazłam trochę taniej na Pańskiej, chociaż już cena też podskoczyła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 19.01.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Ja już mam płytki, widziałam w Leroy Merlin, ale znalazłam trochę taniej na Pańskiej, chociaż już cena też podskoczyła. Pozdrawiam oj przepraszam to było oczywiście do Thom35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 20.01.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Kupilam gres Calabria i Abis matowe m.in. do salonu. Calabria jest gladka, ale Abis ma troche dolkow, mimo to zaryzykowalam. Troche sie boje jak to bedzie sie czyscic. Moze ktos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 23.01.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Udało mi się wywołać zdjęcia, więc je wrzucam: http://foto.onet.pl/upload/14/36/_409461_n.jpg Glazura w trakcie układania, jeszcze bez fugi http://foto.onet.pl/upload/38/40/_409462_n.jpg A tak wygląda po wykończeniu Pozdrawiam JerryS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.01.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Mam Cersanitu płytki gresowe na pdłodze, jakość bardzo dobra poza jednym, mimo I gat niemal wszystkie jeden bok mają krótszy o ok. 0,5-1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 25.01.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Mam serię Madea (beż). Efekt końcowy w porządku, ale są różnice na wymiarach, np. tzw londony i cygara są o 0,5 - 1 mm krótsze od pozostałych płytek.Mieliśmy porównanie płytek podłogowych z Cersanitu i Ceramiki Pilch, te drugie, choć mniej znane wypadły lepiej,właśnie ze względu na trzymanie wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 25.01.2005 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Goga, możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Mam zamiar dać Madea beż w łazience, tylko szukamy jeszcze natchnienia gdzie dać jasne, a gdzie ciemne płytki no i dekory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts