Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki Cersanitu - jak się sprawują?

damiang

Recommended Posts

U mnie kafelkarz nieco narzekał na trzymanie wymiarów, ale efekt końcowy jest bardzo fajny...(Seria Iryd) Poza tym Cersanit to dosyć licząca się firma, więc bubla pewnie nie wypuściła. Jak jest zjakością, będę mógł powiedzieć za kilka lat :)

http://foto.onet.pl/upload/1/80/_331630_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/23/31/_331631_n.jpg

PS. Przepraszam, że nie posprzątałem przed robieniem zdjęć :)

Tommco

Witam!

Powyższe opinie zwracają uwagę na montaż, a ja skupię się na eksploatacji.

Czy w łazience nie mieliście problemu z płytkami z połyskiem?

Znajomi narzekają, że podczas nalewania gorącej wody do wanny, na ścianach osadza się para wodna. Wilgoć płytkom nie szkodzi, ale za to są zacieki i problem z częstym czyszczeniem.

Ja mam u siebie matowe płytki i mimo, że para wodna zawsze będzie się skraplać na ściankach, to zacieków nie widać - rewelacja.

Niestety płytki są położone do sufitu i tutaj pojawił się problem z wentylacją. Zwykła kratka wentylacyjna nie wystarczyła, ale po zainstalowaniu wentylatora jest OK!

Ja kupiłem w zeszłą sobotę serię Traverino (chyba to cersanit, albo opoczno - już mi się to wszystko merda tak dużo widziałem płytek). Jeszcze leży w pudełkach, ale sama płytka to wydatek 36zł/m2 - to dobra cena. Uwaga jednak na dodatki - dekory, bo te są piękne i drogie, bo w większości wypadków opoczno podobno robi glazurę i terakotę a dekory sprowadza z Włoch.

Uwaga jednak na dodatki - dekory, bo te są piękne i drogie, bo w większości wypadków opoczno podobno robi glazurę i terakotę a dekory sprowadza z Włoch.

Coś w tym jest, niedawno kupiłem na próbę dekora i cygaro opoczno. I na dekorze był znaczek Opoczna, a na cygarze jakiś cerkolor czy coś takiego, w każdym razie kojarzące się z inną polską firmą. No i to cygaro było z całkiem innej ceramiki. Specjalnie się upewniałem czy nie zaszła pomyłka, ale wzór pasował.

dana15 na Bartyckiej można kupić. Tylko nie wytłumaczęgdzie dokładnie, więc trochę będziesz musiała pochodzić :) Ostatnio widziałam też w Leroy Merlin.

Ja już mam płytki, widziałam w Leroy Merlin, ale znalazłam trochę taniej na Pańskiej, chociaż już cena też podskoczyła.

Pozdrawiam

Mam serię Madea (beż). Efekt końcowy w porządku, ale są różnice na wymiarach, np. tzw londony i cygara są o 0,5 - 1 mm krótsze od pozostałych płytek.

Mieliśmy porównanie płytek podłogowych z Cersanitu i Ceramiki Pilch, te drugie, choć mniej znane wypadły lepiej,właśnie ze względu na trzymanie wymiarów.