micmarci 10.01.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 CZy tylko 60 dni jak mówi producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 a ja sie dolacze i zapytam jak dlugo mozna przechowywac taki klej do silikatow ( bo nei wiem czy go juz kupowac, czy poczekac...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 10.01.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 CZy tylko 60 dni jak mówi producent? Przez taki czas na jaki daje gwarancję ale zepsuć cement można szybciej. Wg mnie doputy, dopuki nie skamienieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.01.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Wg mnie doputy, dopuki nie skamienieje. też tak uważam i rok może być O.K, jak go umiesz przechować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryq 10.01.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 60 dni - w tym okresie producent gwarantuje iż wykorzystany cement uzyska w w mieszance betonowej dana wytrzymałosc.Z doswiadczenia wiem, że cement przechowywany w suchym miejscu nadaje sie do wykorzystania po tym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.01.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Wykładnią jest konsystencja cementu - worek powinien być miękki, a wszelkie skamieniale buły swiadczą o tym, ze sie zestarzal i ze sie nie nadaje. Jezeli byl dobrze przechowywany (sucho), to nawet 4-5 miesięcy powinien wytrzymac. Ewentualnym rozwiązaniem (dla swietego spokoju) moze byc zwiekszone dozowanie (czyli tam, gdzie konstruktor przewidzial mieszanke B15, dawać B20 - itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts