coulignon 10/10/23 07:19 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 10, 2023 Cześć,Czy znacie jakieś metody udrażniania rury odkurzacz centralnego? Rura została zapianowana (taki żart wykonawcy remontu) przypuszczam na odcinku około 30 cm . Myślałem o rozpuszczalnikach - porobię sobie jakieś eksperymenty. Ale może jest jakiś magiczny sposób o którym nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hipka1719516346 10/10/23 07:45 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 10, 2023 Zalazłeś im za skórę widać : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertha 10/11/23 12:14 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 11, 2023 Rozpuszczalnikami zmatowisz rurę wewnątrz, o ile nawet da się udrożnić. Kamerką zlokalizować gdzie jest korek, rozkuć ściane i wkleić nowy odcinek rury z dwóch połówek rozciętych wzdłuż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratpaw 10/11/23 07:24 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 11, 2023 Przewiercić spiralą do kanalizy, przecież to zwykła miękka pianka. Resztki wypsikać czyścikiem do pianek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coulignon 10/11/23 07:44 AM Author Zgłoś naruszenie Share Posted October 11, 2023 Zalazłeś im za skórę widać : ) No było wesoło:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coulignon 10/11/23 07:50 AM Author Zgłoś naruszenie Share Posted October 11, 2023 Rozpuszczalnikami zmatowisz rurę wewnątrz, o ile nawet da się udrożnić. Kamerką zlokalizować gdzie jest korek, rozkuć ściane i wkleić nowy odcinek rury z dwóch połówek rozciętych wzdłuż. Wiem gdzie jest i nie bardzo mam ochotę kuć. Posadzka, demontaż paneli na całym piętrze. To ostateczność. [ATTACH=CONFIG]466543[/ATTACH] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwiecegly 10/11/23 08:16 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 11, 2023 spiralą przetkaj, reszte wciągnie odkurzacz. Z tego sie nie je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbx 10/12/23 09:32 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 12, 2023 Przewiercić spiralą do kanalizy, przecież to zwykła miękka pianka. Resztki wypsikać czyścikiem do pianek. Zły pomysł. Czyścik - aceton - rozpuści i rozmaże. Tylko na sucho. Po udrożnieniu robić czymś takim aż usunie resztki. https://www.mbterm-kominki.pl/akcesoria-kominiarskie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregos11 11/12/23 04:00 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 12, 2023 Udało się usunąć piankę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coulignon 11/27/23 10:27 AM Author Zgłoś naruszenie Share Posted November 27, 2023 Dla potomnych. Nie działa:1. Spirala ręczna . 2. Wąż z końcówką do przepychania kanalizacji podłączony do dużej myjki (nie , nie zrobiłem tego na instalacji tylko na zapianowałem kawałek rury i sprawdzałem na dworze.)Działa: 1. urządzenie rotenberger R 600 ze spiralą 16mm2. Przekleństwa3. Pot krew i łzy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts