Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kociol VITODENS 200-W B2HE, termostat i ViCare

Recommended Posts

sterowanie jak to ładnie nazwaleś "per pokój" pracuje jak najbardziej prawidłowo, dodatkowo kotły wiszace maja możliwość współpracy ze sterownikami OpenTherm więc prosze nie wporowadzac w błąd

200-W B2HE jest kotłem wiszącym jak rozumiem, i on ma możliwość współpracy z OpenTherm? W jaki sposób?

• 3 weeks później...

Całkiem inaczej jest to opisane na Waszej stronie.

"Czujnik klimatu ViCare

Zasilany bateryjnie czujnik temperatury i wilgotności do monitorowania klimatu

w pomieszczeniu, w połączeniu z Vitoconnect OPTO2 (komunikacja radiowa małej mocy).

Czujnik klimatu ViCare rejestruje temperaturę i wilgotność względną w pokoju. Przekazuje te wartości do Vitoconnect drogą radiową.

W pokojach z termostatem grzejnikowym ViCare lub termostatem podłogowym ViCare zapewnia precyzyjne sterowanie indywidualnym pomieszczeniem.

Czujnik klimatu ViCare wymagany jest w połączeniu z termostatem podłogowym dla każdej strefy grzewczej. W połączeniu z termostatami grzejnikowymi ViCare w bardzo dużych pomieszczeniach zalecamy użycie czujników klimatu ViCare.

Całkiem inaczej jest to opisane na Waszej stronie.

"Czujnik klimatu ViCare

Zasilany bateryjnie czujnik temperatury i wilgotności do monitorowania klimatu

w pomieszczeniu, w połączeniu z Vitoconnect OPTO2 (komunikacja radiowa małej mocy).

Czujnik klimatu ViCare rejestruje temperaturę i wilgotność względną w pokoju. Przekazuje te wartości do Vitoconnect drogą radiową.

W pokojach z termostatem grzejnikowym ViCare lub termostatem podłogowym ViCare zapewnia precyzyjne sterowanie indywidualnym pomieszczeniem.

Czujnik klimatu ViCare wymagany jest w połączeniu z termostatem podłogowym dla każdej strefy grzewczej. W połączeniu z termostatami grzejnikowymi ViCare w bardzo dużych pomieszczeniach zalecamy użycie czujników klimatu ViCare.

przepraszam ale nie bardzo rozumiem

Jeżeli chciałbym wysterować 2 obiegi podłogówki i mieć 2 temperatury "pokojowe" z zewnątrz. W tej chwili mam jeden Vitotrol 300-E który obsługuje oba obiegi ale temperatura jest zbierana z "jednego" pomieszczenia. Czy mogę użyć drugiego Vitotrol 300-E do drugiego obiegu?

Jeżeli nie to czy mogę mixowac:

- 1x vitotrol 300-E i 1x vitotrol 200e?

Jakie jesszcze mam inne opcje aby dostarczyc ta druga temperature pokojowa?

Jeżeli sa 2 obiegi to jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie 2 zdalnych sterowników Vitotrol 200-E.

Do jednego urzadzenia nie ma mozliwości jednoczesnego podpięcia sterowników przewodowych (Vitotrol 200-E) i bez przewodowych (Vitotrol 300-E). Nie ma także możliwości podłączenia więcej niż jednego sterownika Vitotrol 300-E.