Konsultant Viessmann 10.11.2023 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 sterowanie jak to ładnie nazwaleś "per pokój" pracuje jak najbardziej prawidłowo, dodatkowo kotły wiszace maja możliwość współpracy ze sterownikami OpenTherm więc prosze nie wporowadzac w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur1202 10.11.2023 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 Wracajac do termostatu 300-E, znana jest moze przyblizona data dostepnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koper89 10.11.2023 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 sterowanie jak to ładnie nazwaleś "per pokój" pracuje jak najbardziej prawidłowo, dodatkowo kotły wiszace maja możliwość współpracy ze sterownikami OpenTherm więc prosze nie wporowadzac w błąd 200-W B2HE jest kotłem wiszącym jak rozumiem, i on ma możliwość współpracy z OpenTherm? W jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 10.11.2023 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) Vitodensy 2xx mają wbudowana zaawansoaną automatykę pogodową i ta nie przewiduje współpracy z protokołem OpenTherm. Edytowane 10 Listopada 2023 przez Konsultant Viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koper89 10.11.2023 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 Czyli nie wprowadziłem w błąd że wiszący piec nowej generacji Viessmann 200-W nie wspiera OpenTherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 13.11.2023 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 wiszace kotły Vitodesn200 nie miały i nie mają sterowanie po szynie OpenTherm więc powiedzienie że zrezygnowaliśmy z tego sterowania jest wprowadzaniem w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazimierzyk 02.12.2023 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 Całkiem inaczej jest to opisane na Waszej stronie."Czujnik klimatu ViCare Zasilany bateryjnie czujnik temperatury i wilgotności do monitorowania klimatuw pomieszczeniu, w połączeniu z Vitoconnect OPTO2 (komunikacja radiowa małej mocy).Czujnik klimatu ViCare rejestruje temperaturę i wilgotność względną w pokoju. Przekazuje te wartości do Vitoconnect drogą radiową.W pokojach z termostatem grzejnikowym ViCare lub termostatem podłogowym ViCare zapewnia precyzyjne sterowanie indywidualnym pomieszczeniem.Czujnik klimatu ViCare wymagany jest w połączeniu z termostatem podłogowym dla każdej strefy grzewczej. W połączeniu z termostatami grzejnikowymi ViCare w bardzo dużych pomieszczeniach zalecamy użycie czujników klimatu ViCare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 04.12.2023 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Całkiem inaczej jest to opisane na Waszej stronie. "Czujnik klimatu ViCare Zasilany bateryjnie czujnik temperatury i wilgotności do monitorowania klimatu w pomieszczeniu, w połączeniu z Vitoconnect OPTO2 (komunikacja radiowa małej mocy). Czujnik klimatu ViCare rejestruje temperaturę i wilgotność względną w pokoju. Przekazuje te wartości do Vitoconnect drogą radiową. W pokojach z termostatem grzejnikowym ViCare lub termostatem podłogowym ViCare zapewnia precyzyjne sterowanie indywidualnym pomieszczeniem. Czujnik klimatu ViCare wymagany jest w połączeniu z termostatem podłogowym dla każdej strefy grzewczej. W połączeniu z termostatami grzejnikowymi ViCare w bardzo dużych pomieszczeniach zalecamy użycie czujników klimatu ViCare. przepraszam ale nie bardzo rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koper89 05.12.2023 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 Jeżeli chciałbym wysterować 2 obiegi podłogówki i mieć 2 temperatury "pokojowe" z zewnątrz. W tej chwili mam jeden Vitotrol 300-E który obsługuje oba obiegi ale temperatura jest zbierana z "jednego" pomieszczenia. Czy mogę użyć drugiego Vitotrol 300-E do drugiego obiegu?Jeżeli nie to czy mogę mixowac:- 1x vitotrol 300-E i 1x vitotrol 200e? Jakie jesszcze mam inne opcje aby dostarczyc ta druga temperature pokojowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 06.12.2023 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Jeżeli sa 2 obiegi to jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie 2 zdalnych sterowników Vitotrol 200-E. Do jednego urzadzenia nie ma mozliwości jednoczesnego podpięcia sterowników przewodowych (Vitotrol 200-E) i bez przewodowych (Vitotrol 300-E). Nie ma także możliwości podłączenia więcej niż jednego sterownika Vitotrol 300-E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts