Piotrek93LDZ 11.10.2023 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Dzień dobry, mam problem z podwieszanym sufitem w jednym pokoju a mianowicie w momencie zamykania bądź otwierania drzwi będąc w wewnątrz pokoju słychać prace podwieszanego sufitu. Co ciekawe problem ustaje w chwili kiedy uchyli się okno. Drzwi chodzą lżej i nie ma zjawiska stukającego sufitu. Oczywiście fachowiec, który zajmował się w.w robotą twierdzi, że pokój ma złą wentylacje ( jest zbyt szczelny ) i normalnym zjawiskiem jest że słychać stelaż. Czytając różne fora jestem w stanie mu uwierzyć natomiast nie jestem fachowcem. I tu moje pytanie... 1. Czy faktycznie takie zjawisko może występować i jest to zwyczajny pech czy raczej błąd w sztuce?2. Pomysły w jaki sposób można poprawić wentylacje tego pokoju - dodam, że jest to blok mieszkalny ? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.10.2023 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Ad1 skoro występuje to chyba może. Nie jest to normalnym zjawiskiem, ale sie zdarza. W zależności jak masz wykonany ten sufit, pewnie da sie to wykonac tak aby nie stukało. Co nie koniecznie musi oznczac błedne wykonanie tego co masz. ad2 masz nawiewniki? mogą pomóc ale nie muszą, kwestia wielkości w stosunku do kubatury pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek93LDZ 12.10.2023 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Nie posiadam nawiewników ( rozumiem, że chodzi o okienne ). Zastanawia mnie tylko czy taka wydawałoby się mała rzecz wystarczy, żeby to powietrze miało gdzie uciekać. Myślałem żeby jednak do pokoi dobrać drzwi z podcięciem jak w łazience. Błędne czy nie, czuje się mocno zawiedziony i psuje to całokształt wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts