gryziciel 11.10.2023 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 witam, od paru miesiecy mam zainstalowana klime, ale dopiero teraz po uwadze wykonczeniowca-estety (zapytal czemu nie zrobili podejscie rurek na kolankach) zorientowalem sie za pomoca googla ze estetycznie mam najpaskudniejsza instalacje na swiecie. panowie zrobili podejscie rurek "swietlistym lukiem" jak na foto i na pytanie czemu tak stwierdzili ze rurki nie sa elastyczne i tak trzeba. Zeby to teraz przykryc musialbym zrobic sporo wieksza obudowe niz gdyby tego luku nie bylo. Wlasiciel firmy instalacyjnej pisze mi: "Potwierdzam wersję naszych instalatorów, że takie wykonanie jest poprawne. Są to rury chlodnicze i tu nie ma kolanek . Można kombinować z doginaniem rurek, ale jak którąś zagniemy to jest do wymiany, więc wszystko można ale ktoś musi wziąć za to odpowiedzialnosc." czy ktos z was moze mi napisac o co kaman? czy wcelowanie rurkami w miejsce w jednostce bez takiego zawijasa to jest jakas sztuka tajemna i jak sie instalatorowi nie uda to bede musial rurke na calej trasie wymienic (rurki sa pod ociepleniem)) itp? pytam kontrolnie, bo ten gosc jest ewidentnie asekurant (wkuwanie rurek w ytong 12cm tez chcial robic tylko na moja odpowiedzialnosc), ale tutaj trudno mi zrozumiec czy to taktyka splawiania klienta, czy rzeczywiscie cos moze pojsc nie tak i bede mial sam z tym duzy problem (pomijajac kto musialby wziac ta "odpowiedzialnosc"). [ATTACH=CONFIG]466560[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466561[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 12.10.2023 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 jest dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 12.10.2023 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Dodam jeszcze ze klima stoi przed wejsciem do domu, bo uksztaltowanie dzialki na inne polozenie nie pozwalalo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 13.10.2023 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2023 To jest normalne. Rurki klimy prowadzi się w jednym odcinku bez żadnych łączeń i zagina (delikatnie) wg potrzeb bo jak się coś rozszczelni to dupa zbita. Może estetyczniej byłoby gdyby wychodziły z ziemi z tylu zamiast z boku ale może to ma uzasadnienie. Jeśli ci tak fabrycznie zabezpieczyli wiązkę taśmami to szacun bo u mnie było wszystko luzem, gołe kable na słońcu i deszczu. Śmiało możesz polecać firmę. Wykończeniowiec chyba myślał ze to rury z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 23.10.2023 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 To jest normalne. Rurki klimy prowadzi się w jednym odcinku bez żadnych łączeń i zagina (delikatnie) wg potrzeb bo jak się coś rozszczelni to dupa zbita. Może estetyczniej byłoby gdyby wychodziły z ziemi z tylu zamiast z boku ale może to ma uzasadnienie. Jeśli ci tak fabrycznie zabezpieczyli wiązkę taśmami to szacun bo u mnie było wszystko luzem, gołe kable na słońcu i deszczu. Śmiało możesz polecać firmę. Wykończeniowiec chyba myślał ze to rury z wodą. dzieki PAnowie, prawie mnie nawrociliscie zeby to tak zostawic, chcociaz naogladalem sie na YT filmikow z giecia rurek wkladami do giecia i wyglada to bajecznie prosto, tym bardziej ze w scianach ytong 12cm i tak juz mam na naroznikach 90stopni te rurki prowadzone i tu by mi podobny kąt wystarczyl. owineli ta srebrna folia, bo im wytknalem ze jak sa rurki i kable gole i wystaja z tego peszla patrzacego z ziemi do gory, to w nim bedzie predzej czy pozniej pod korek woda stala. Ale wyglada to tak sobie, na co wczesniej nie zwracalem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts