monito_rs 16.10.2023 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Cześć! Chcę zatrzymać przepływ wody w jednym panelu kaloryfera od strony przestrzeni mieszkalnej. Kupiłem skórzaną kanapę, która źle znosi ciepło co mówił sprzedający i instrukcja. Mieszkam w domu, mamy spory salon z kuchnią i ten kaloryfer jest prawie nieużywany. Taniej będzie mi go zdjąć i zmodyfikować niż kupować nowy, a chcę uchronić drogi mebel, żeby służył lata. Tylko jak to zrobić? Zalać cały panel? Zalać tylko dolną rurkę powrotu? Żywicą epoksydową? Kaloryfer ma podłączenie boczne, model to Purmo C33. Chętnie wysłucham Waszych pomysłów! To mój pierwszy post, będę wdzięczny za wyrozumiałość jeśli robię coś niezgodnie z oczekiwaniami i etykietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 16.10.2023 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Zakręcić zawór termostatyczny, zakręcić zawór przyłączeniowy, zakręcić zawór zasilający. Zdemontować. Zalać żywica?! Absurdalny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monito_rs 16.10.2023 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Chodzi mi o to, żeby zablokować jeden panel, ale umożliwić grzanie pozostałym od strony ściany, jeśli zimą będzie trzeba się trochę dogrzewać. Rzecz w tym, że nie chcę sobie uszkodzić kanapy, a po narażeniu na wyższą temperaturę skóra może się uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 16.10.2023 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 ale to musiałbyś pokazać jakiś schemat. Nie rozumiem co ma jeden kaloryfer do pozostałych. Są podłączone szeregowo, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monito_rs 16.10.2023 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 ale to musiałbyś pokazać jakiś schemat. Nie rozumiem co ma jeden kaloryfer do pozostałych. Są podłączone szeregowo, czy co? To grzejnik widoczny z góry. Dwa zaznaczone na zielono panele od ściany i środkowy mogą sobie śmiało grzać, ale tego zaznaczonego na czerwono od strony mieszkania chcę zablokować, żeby mi nie zniszczył kanapy. Tylko jak albo czym? [ATTACH=CONFIG]466615[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 17.10.2023 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Kupić krótszy grzejnik i zamontować. Może węższy? Bo nie wiem OCB w tym rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.10.2023 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Nie prościej okleić przedniej części jakimś materiałem izolacyjnym? Nie musi być gruby. Wystarczyłby płachta styropianu zagrzejnikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monito_rs 18.10.2023 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Kupić krótszy grzejnik i zamontować. Może węższy? Bo nie wiem OCB w tym rysunku. Mniejszy czy też krótszy grzejnik sprawi, że będzie mi smażył kanapę co prawda wolniej, ale wciąż będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monito_rs 18.10.2023 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Nie prościej okleić przedniej części jakimś materiałem izolacyjnym? Nie musi być gruby. Wystarczyłby płachta styropianu zagrzejnikowego. No tak, ale, chciałbym zachować jakieś walory estetyczne w trakcie całej operacji i żeby po zakończeniu to jednak jakoś wyglądało. Równie dobrze mógłbym odsunąć kanapę na 1500 - 2000 mm od źródła ciepła i pewnie bym miał po problemie, ale będzie to wyglądać co najmniej dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoltyy 18.10.2023 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2023 A jakaś gustowna obudowa grzejnika zrobiona przez stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts