bartolomeooo 20.10.2023 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Zacząłem robić stelaż pod ocieplenie i sufit na poddaszu.... generalnie cały czas coś mi nie pasuje, nie da się odmierzyć wszystkiego idealnie, każda krokiew krzywa, każdy grzybek pod delikatnie innym kątem, wszystko się przesuwa... Takie pytanie - czy to wszystko rzeczywiście musi być IDEALNIE równo czy tak naprawdę po przykręceniu płyty GK wszelkie nierówności będą niezauważalne?Wstawiam zdjęcia tego co zacząłem robić (grzybków oczywiście jeszcze dodam więcej). Proszę o opinię zanim dokupię resztę materiału. [ATTACH=CONFIG]466667[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466670[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.10.2023 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Muisz mieć płaczyznę pod plyty równą, to czy grzybek jest skecony czy prostopadły nie ma znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolomeooo 05.11.2023 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 1. Czy może być taki rozstaw profili CD na skosie? Wyszło trochę przypadkowo od między najniższym a drugim jest około 35 cm, potem 50 cm, znowu 50 cm i około 35 cm... 2. Długość jętek mam prawie 4 metry. Sufit muszę podwiesić na sporej długości, tzn. wysokość jętek (15cm), pod nimi płatew (21 cm) i ocieplenie pod płatwą (10 cm). Czy wobec tego muszę robić jakiś podwójny/krzyżowy ruszt pod karton gips czy wystarczy jak na skosach tylko profile mocowane na tych prętach/drutach? 3. Rozumiem, że łączenie płyty gk na skosie z płytą na suficie robi się za pomocą profilu v? Czyli bez żadnego łączenia ślizgowego (to się robi przy pozostałych miejscach przy ścianach). [ATTACH=CONFIG]466881[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466882[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466883[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts