Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stelaż poddasza - pilnie potrzebna opinia

bartolomeooo

Recommended Posts

Zacząłem robić stelaż pod ocieplenie i sufit na poddaszu.... generalnie cały czas coś mi nie pasuje, nie da się odmierzyć wszystkiego idealnie, każda krokiew krzywa, każdy grzybek pod delikatnie innym kątem, wszystko się przesuwa...

Takie pytanie - czy to wszystko rzeczywiście musi być IDEALNIE równo czy tak naprawdę po przykręceniu płyty GK wszelkie nierówności będą niezauważalne?

Wstawiam zdjęcia tego co zacząłem robić (grzybków oczywiście jeszcze dodam więcej).

Proszę o opinię zanim dokupię resztę materiału.

[ATTACH=CONFIG]466667[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]466670[/ATTACH]

• 3 weeks później...

1. Czy może być taki rozstaw profili CD na skosie? Wyszło trochę przypadkowo :D od między najniższym a drugim jest około 35 cm, potem 50 cm, znowu 50 cm i około 35 cm...

2. Długość jętek mam prawie 4 metry. Sufit muszę podwiesić na sporej długości, tzn. wysokość jętek (15cm), pod nimi płatew (21 cm) i ocieplenie pod płatwą (10 cm). Czy wobec tego muszę robić jakiś podwójny/krzyżowy ruszt pod karton gips czy wystarczy jak na skosach tylko profile mocowane na tych prętach/drutach?

3. Rozumiem, że łączenie płyty gk na skosie z płytą na suficie robi się za pomocą profilu v? Czyli bez żadnego łączenia ślizgowego (to się robi przy pozostałych miejscach przy ścianach).

[ATTACH=CONFIG]466881[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466882[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466883[/ATTACH]