PierdołaBudowlana 21.10.2023 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Cześć! Od jakiegoś czasu szukam pomysłu jak zabezpieczyć drewnianą podłogę. Podłoga była już raz cyklinowana w zeszłym roku i pomalowana lakierem, wyglądała pięknie, ale po około pół roku wygląda znowu paskudnie. Mamy w domu 2 spore pieski (rasa mastif tybetański), i niestety 1) jak śpią to zalewają drewno śliną, 2) jak startują z podłogi to tylko drzazgi lecą dookoła. Czytałam, że żywica epoksydowa jest dość trwałym materiałem. Czy pokrycie ponownie cyklinowanych desek drewnianych żywicą epoksydową to dobry pomysł? Szukam czegoś trwałego co wytrzyma pazury psów i będzie izolowało od ich śliny. Domyślam się, że płytki może byłyby lepsze, ale szkoda zrywać tej podłogi, podoba mi się drewno. Przyjmę wszelkie porady z wdzięcznością. Tylko nie piszcie proszę aby psy dać na podwórko Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2023 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2023 żywica epoksydowa nie rozwiąże Ci problemu. Rysuje się tak samo jak lakiery do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PierdołaBudowlana 22.10.2023 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Dziękuję za odpowiedź. No nic, szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts