bogusz_g 22.10.2023 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Dzień dobry, Jakiś czas temu zauważyłem, że na zewnętrznej stronie ram wszystkich okien, montowanych niecałe dwa lata temu, widoczne są pęknięcia, a dokładniej mówiąc rozspojenia zgrzewów w narożnikach. W części są to szczeliny włosowe, ale w części szczeliny mają szerokości 0,5 - 1 mm.Po zgłoszeniu reklamacji i oględzinach przeprowadzonych przez przedstawiciela firmy, w której kupiłem okna, i która je montowała, otrzymałem od niego informację, że ponieważ pęknięcia widoczne są jedynie na zewnętrznych listwach przylgowych, a nie na głównych profilach ram, producent zamierza je naprawić przez klejenie za pomocą żywicy wtryskiwanej do wewnętrznych komór profilu. Poprosiłem o dostarczenie pisemnej deklaracji producenta, że taki sposób naprawy jest zgodny ze sztuką i technologią producenta okien oraz profilu, oraz że nie wpłynie na pogorszenie właściwości użytkowych i estetyki okien - i od prawie dwóch miesięcy nie mogę się takiej deklaracji doprosić, stąd też prośba o poradę do fachowców udzielających się na tym forum - czy takie pęknięcia faktycznie naprawia się przez klejenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 22.10.2023 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Zaspokoiłbyś ciekawość wszystkich czytających wklejając zdjęcia uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2023 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Teoria internetu mówi tylko o wymianie. Praktyka - klejenie. Zapytaj na którejś z fejsbukowych grup o osoby które miały taką naprawę i pomiń głosy branżowe, bo tu każdy napisze :"wymiana", no chyba że będzie mowa o jego realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claus1 23.10.2023 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Możesz wypełnić wszystkie te szwy uszczelniaczem, aby znów dobrze wyglądało. To jednak całkiem sporo ruchu i to dla kilku okien. Nie wiem, co było tego przyczyną, ale dobrze byłoby zaprosić specjalistę, który by to obejrzał i ustalił, dlaczego masz tak dużo ruchu. Wydaje mi się, że ramy okienne nie zostały prawidłowo przymocowane, ale nie mogę tego stwierdzić w moim przytulnym domu w zachodniej części New Jersey. Od moderatora: no i stało się, po pięciu dniach pojawiły się linki (nie związane z tematyką forum). Edytowane 28 Października 2023 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2023 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Możesz wypełnić wszystkie te szwy uszczelniaczem, aby znów dobrze wyglądało. To jednak całkiem sporo ruchu i to dla kilku okien. Nie wiem, co było tego przyczyną, ale dobrze byłoby zaprosić specjalistę, który by to obejrzał i ustalił, dlaczego masz tak dużo ruchu. Wydaje mi się, że ramy okienne nie zostały prawidłowo przymocowane, ale nie mogę tego stwierdzić w moim przytulnym domu w zachodniej części New Jersey. Miło widzieć że sztuczna inteligencja czyta na bieżąco posty na naszym forum i całkiem zgrabnie na nie odpowiada. Szkoda tylko, że za chwilę wrzuci do nich link reklamowy i będziemy musieli post usunąć razem z loginem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts