Adam 1983 23.10.2023 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Witam. Mam taki problem że przecieka woda wokół komina wentylacyjnego (komin wentylacyjny od łazienki). Dach i komin pokryty jest papą termozgrzewalną. Jest to zrobione bardzo dobrze i raczej tam nie przecieka. Wydaję mi się że może to być skraplająca się woda ? Czy jest to możliwe.?? Do posta dołączam link do filmu . Z góry będę wdzięczny za wszystkie rady. UWAGA: NA FILMIKU TERAZ NIE MA DASZKU NA TYM KOMINIE. WCZEŚNIEJ DASZEK BYŁ, TAKŻE TO NIE JEST PRZYCZYNA PRZEMAKANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 23.10.2023 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Dach jest prawie płaski. Miałem kiedyś podobny problem, dach ok25-30 stopni i problem został. Moge poradzić by posmarować jakimś dacholeum lub czymś teraz do tego przeznaczonym w odległości min. 3 metrów od komina, zaczynając od ogniomuru widocznego z lewej strony na początku nagrania. Również cały komin z daszkiem pokrytym jak widać papą. Pod daszkiem też. Jednym słowem wszystko na parę metrów od komina i ze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam 1983 23.10.2023 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Historia z tym dachem jest też taka że to właśnie cieknięcie było naprawiane przez firmę dekarską .Została położona nowa papa termozgrzewalna na dachu , kominie , czapie komina. Ogólnie zostało to wykonane dobrze wg. mnie. Ale usterka, ani trochę nie została naprawiona. Mam wrażenie że cieknie tak samo jak "przed naprawą".Myślałem że może w kominie skrapla się woda i dlatego zacieka na sufit. Dzisiaj jak włożyłem rękę do środka komina to ścianki były wilgotne. Wymyśliłem taki pomysł żeby włożyć w komin rurę (np pcv lub spiro? ) o długości ok 1,5 metra ? Ale dzięki dbx za pomoc. Już jedna osoba która była na tym dachu tak samo mi poradziła. Ta papa jest tam naprawdę dobrze położona , nie widać żadnych dziur itp. i dlatego dziwię się że to może tam być przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.10.2023 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2023 To zależy gdzie cieknie. Jak po zewnętrznej ściance to przeciek, jak po wewnętrznej to skropliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts