Danutka 10.01.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Biuro architektoniczne, w którym zamówiłam projekt zaproponowało mi do wyboru wersję domu z kątem nachylenia dachu 35 lub 38 stopni. Większy kąt to większa powierzchnia dachu (w miom przypadku o 28m2). Którą opcję wybrać?Z góry dzięki, Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.01.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Nie ma aż takiego znaczenia - jedynie wysokosc scianek kolankowych jest nieco wyzsza w tym mniej stromym dachu? A wiec po mojemu lepiej ten mniej stromy (bo wyższe scianki, wygodniej sie żyje na poddaszu), chyba, ze konstruktor robiąc te dwa warianty manipulowal wysokością kalenicy, a nie sciankami kolankowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Na Twoim miejscu poprosiłabym architekta o wizualizację projektu. Będziesz widziała, przy którym kącie są lepsze proporcje. Jęśli są mniej więcej porównywalne, można wybrać opcję "oszczędną". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutka 10.01.2005 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Właśnie sprawdziłam. Wysokość kalenicy architekt podniósł z 7,3m do 7,8m. Zwiększyło to powierzchnię użytkową poddasza o 3m2. Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.01.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 To mu zadaj zadanie, co by bylo, jakby zostawil kalenice, a manipulowal sciankami kolankowymi. Im wyzsze, tym wygodniejsze. Komentarz Matki n/t wizualizacji popieram calym sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutka 10.01.2005 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Uczynię jak doradziliście. Pproszę o wizualizację. Dzięki, Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts