pablopikaso 30.10.2023 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2023 Cześć, jestem na etapie montażu okien i postanowiłem w otwór tarasowy o wymiarach 3500x2400 wstawić fix (2500x2400) + okno balkonowe RU (1000x2400). Problem mam z roletami zewnętrznymi i moskitierą. Z forum wyczytałem, ze najprościej zamontować moskitierę ramkową (takie drzwiczki). Problem w tym, że nie wiem jak to powinno być poprawnie zamontowane. W projekcie mam 22 cm styropianu. Cofnąłem nadproże tarasu o 5 cm i mam wklejony XPS. Dzwoniłem do salonu sprzedaży i mówili, że jest możliwy montaż rolety na dystansach 3 cm od muru. Wtedy można zamontować okno, moskitierę, a następnie roletę. Sama roleta ma 18 cm więc zostałby 1 cm na przykrycie puszki. Czy wg was takie rozwiązanie jest ok? Czy można zrobić moskitierę jakoś inaczej (inny typ/rodzaj)? Czy 1 cm na przykrycie puszki wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts