Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o poradę - oceńcie ten projekt

Recommended Posts

w sumie prosty i dosc zgrabnie pomyslany.

poza paroma szczegolami:

- brak przejscia z garazu

- nie wiem gdzie kuchenka w kuchni, bo ani jej nie widac ani zadnych kominow (czyzby ktos zapomnial?)

- skandalicznie slaba aranzacja lazienki na górze

- mikroskopijna jedna z sypialni 7,0m2 powierzchni uzytkowej to nawet w substandardzie troche za malo

no i co wazne to ustawienie na dzialce, na razie nie wiem jak chcesz to ustawic wiec sie nie wypowiadam

w sumie prosty i dosc zgrabnie pomyslany.

poza paroma szczegolami:

- brak przejscia z garazu

- nie wiem gdzie kuchenka w kuchni, bo ani jej nie widac ani zadnych kominow (czyzby ktos zapomnial?)

- skandalicznie slaba aranzacja lazienki na górze

- mikroskopijna jedna z sypialni 7,0m2 powierzchni uzytkowej to nawet w substandardzie troche za malo

no i co wazne to ustawienie na dzialce, na razie nie wiem jak chcesz to ustawic wiec sie nie wypowiadam

Pokój na górze tez mnie nie pokoi, ale można tam zrobić lazienke a w miejsce lazienki i garredory pokój.

Ustawienie na działce pasuje i to idealnie :))

Napisz jakie masz potrzeby, ile osób w rodzinie. Ja bym zrezygnoeal z garażu na rzecz pokoju a zamiasy garażu postawil wiatę.Takie rozwiązanie jest duzo tańsze.Jak będziesz mial pytania śmialo pisz.

Docelowo 2+2 :)) a garaż to raczej bym chciał mieć. Wim że to troszkę kosztuje ale cóż..ma się auto to i garaż potrzeba..

A ja mam zastrzeżenia do przedsionka. Jest strasznie ciasny.

Wyobraź sobie: cała rodzina wraca razem do domu i wszyscy pchają się na wszystkich przy rozbieraniu...

A gdzie miejsce na buty, na kurtki, na jakąś szafę? Przy modelu rodziny 2+2 jest tego mnóstwo, gdzieś trzeba to trzymać. A jeszcze może wózek dziecięcy? A później choćby hulajnogę?

Przy tak małym wiatrołapie garderobę przenosi się często do holu (choć jest to gorsze rozwiązanie, bo albo trzeba latać z butami i kurtką w łapie, albo strefa wejściowa z piachem i błotem przenosi się w głąb domu). Ale w tym projekcie w holu też nie bardzo jest miejsce (bo same drzwo na ścianach), jedynie pod schodami jest wolna przestrzeń - ale to jest na drugim końcu holu. Niewygodnie.

Na górze garderoba do waszej wyłaczności, sypialnia wasza zamieniona z pokojem do pracy i macie domek na 2+2.

W nowej sypialni przy łazience można zrobić koncik kosmetyczny dla żony. 8)

Co do wejścia to przemyślałbym zrobienie z wiaty wejsciewej werandy wejsciowej, będzie miejsce na buty i w dalszej części domku będzie cieplej.