wakrys 03.11.2023 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2023 Witam, Ostatnio w dosyć szybkim tempie zaczął mi się pojawiać na ścianach i pod sufitem w kuchni grzyb - konkretnie na jednej ścianie - od wychłodzonego korytarza. Na zewnątrz budynku zauważyłem, że przy blacharce daszku nad wejściem do bramy, styropian jest mokry, a moja kuchnia to pomieszczenie zaraz przy tym daszku - wysoki parter - okno widoczne na zdjęciu, a strzałką pionową zaznaczyłem które miejsce od wewnątrz mieszkania jest najbardziej zagrzybione. Grzyb idzie pod sufitem aż do przedpokoju i tam również się pojawia na tej samej ścianie i zaczyna wchodzić na sufit. Czy możliwe, żeby woda zaciekająca do mieszkania przez błędy elewacji, zaciekała po stropie aż do przedpokoju? Sąsiadka z góry twierdzi, że u niej jest wszystko ok, więc zalanie na razie wykluczyłem. Wilgotność powietrza w kuchni to około 60%, kratka pod oknem nawiewa zimne powietrze, a kratka wentylacyjna pod sufitem sprawdzona amatorskim sposobem ( zapalniczką ) ciągnie - chociaż w mojej ocenie dosyć słabo. Chciałbym poznać waszą opinię, zanim zacznę toczyć batalię ze wspólnotą Zaznaczam, że mieszkam tutaj już 6lat i takiej sytuacji do tej pory nie było. [ATTACH=CONFIG]466837[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]466838[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]466839[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 03.11.2023 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2023 Wietrzenie wietrzenie jeszcze raz wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.11.2023 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Ozonem też warto potraktować zaatakowane pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2023 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Podstawa to znaleźć przyczynę.Zgłoś problem do wspólnoty mieszkaniowej.Nigdy takich problemów nie było to może coś zmieniło się w użytkowaniu mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 04.11.2023 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 może tam atmosfera była za często gorąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wakrys 08.11.2023 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 Raczej nic się nie zmieniło w użytkowaniu mieszkania. Czy ten mokry styropian to normalne? Tak to powinno wyglądać przy obróbce blacharskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts