pawelpe 04.11.2023 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Witam, mam dylemat w oceipleniu sufitu podwieszanego i skosów.Pierwszy wariant to ułożenie wełny między krokwiami 18cm i dodatkowo pod krokwiami 10 cm typu 0.033. Planuje krzyżowa konstrukcje sufitu podwieszanego więc nierówności.cenowo to 90 zł za m2 plus 10 zł za ułożenie lub samDrugi wariant to wpuszczenie wełny z firmy na U. Skosy to 0.034 a sufity 0.036na grubosc 30 cm gdyż w stelaz wejdzie. wszystkie rozdzielacze i rury od rekuperacji mam pod legarami które będą znajdowały się w welniee. Dylemat czy lepiej inwestować w ciągłość izolacji przez zasyp czy jednak ważny jest parametr przenikania ciepła. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikome 12.11.2023 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 (edytowane) Sam to zrobiłem w listopadzie (kiedy na poddaszu nie było goręcej niż powierzchnia słońca). 20 worków celulozy, bezpłatne wypożyczenie maszyny przez Home Depot i około 3 godziny czasu. Jak dotąd rachunki za media spadły o połowę, ale mój dom pochodzi z lat 50. XX wieku i miał oryginalną izolację, która była zagęszczona i miała może 4-5 cali. Cały projekt kosztował ~300 dolarów i już z nawiązką zwróciłem tę kwotę w postaci oszczędności energii. VidMate Edytowane 16 Listopada 2023 przez ikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts