Gagata 06.11.2023 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Posiadam takiż kocioł, ma chyba ze 20 lat. Działa I na bieżący sezon na pewno zostanie. Obecnie w salonie jest regulator temperatury SALUS (też w podobnym, zapewne wieku) przewodowy. Jest zamontowany (przez poprzednich mieszkańców, mieli inny układ) w złym miejscu - między kuchnią na drewno a kominkiem., czyli tam, gdzie najcieplej. Skutkiem czego aby dogrzać pomieszczenia w dalszej części domu sterownik musimy ustawiać na mega temperaturę i kiedy w tamtych, oddalonych pomieszczeniach jest ciepło, w salonie za gorąco itd... PYTANIE brzmi - czy można w tej sytuacji kupić sterownik bezprzewodowy, umieścić go w dogodnym dla nas miejscu i skomunikować go z tym kotłem (a ten stary odłączyć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 06.11.2023 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 jelsi jest podpiety termostat wł/wył to w to miejsce mozna podłączyc dowolny bezprzewodowy regulator pracujący w tym samym trybie.Polecam np Vitotrol 100 BSOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.11.2023 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Dziękuję za odpowiedź. Gdzie ew. byłby ten termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 06.11.2023 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 w sensie miejsca/sposobu montażu czy miejsca w cenniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.11.2023 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 "jelsi jest podpiety termostat wł/wył" - nie rozumiem tego, niestety... Co to znaczy "jesli jest podpięty"? I co to jest "termostat włacz/wyłącz"? Na kotle? Czy może takowy być albo może go nie być? Cóż - nie jestem fachowcem tylko użytkownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 07.11.2023 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 to polecam wezwać serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.11.2023 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Dla mnie bomba, na to nie wpadłam. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts