maledro 08.11.2023 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 Proszę pomóżcie. Panowie hydraulicy układają styropian w dwóch warstwach na posadzace. Pierwsza warstwa styropianu jest docinana do rur z wodą, które są na posadzce. Następnie nakładają na te rury styrobeton (tylko miejsca, gdzie są rury) i po około dwóch dniach kładą na górę drugą warstwę styropianu. Na to później przyjdzie podłogówka. Ten styrobeton jest jeszcze mokry i wydaje mi się, że może to doprowadzić do zawilgocenia styropianu w miejscu styku z rurami. Czy to jest duży problem?Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 08.11.2023 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 Puste miejsca wypełnia się pianką poliuretanową i kładzie drugą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriyapedo 12.12.2023 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Cześć! Próbuję zamknąć trochę flotacji piany w betonie. Zamierzam użyć docelowego, szybkowiążącego betonu do łatania. Będę przycinał istniejące podłoże, aby usunąć resztki małży i muszli za pomocą przecinarki do gorącego drutu. Ponieważ będzie to woda, obawiam się naprężenia ścinającego podczas sklejania dwóch elementów. Chciałem po prostu przykleić rzeczy poziomo, ponieważ myślę, że ścinanie w pionie będzie większe niż w poziomie. Jeśli osadzę otwory na śruby w sklejonych ze sobą elementach, czy zwiększy to ścinanie? omegle xender W tej chwili większość moich bloków styropianowych ma szerokość od 15 do 20 cali, a moim celem jest pokrycie rozpiętości 3 stóp. Czy mam zrobić dwa bloki? Albo jeden sklejony? Co jest słabsze ? Każda pomoc lub przemyślenia będą mile widziane Edytowane 15 Grudnia 2023 przez kriyapedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts