Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć

Stałem się właścicielem budowy na etapie ściany, strop, za chwilę znacznie się dach i okna. Dom z projektu Termini termo 3

Po wstępnej analizie okazuje się że ekipa która to tworzyła kilka lat temu wykonała strop niezgodnie z projektem tzn. cześć tarasu jest zarazem stropem dla część kotłowni pod spodem. Projekt uwzględnia 8cm różnicy między poziomem w pomieszczeniach a na tarasie w celu ułożenia grubszej warstwy izolacji. Wewnątrz przewidziane 5cm +7cm wylewka natomiast na zewnątrz miało koncowo wyjść 19cm. Niestety obie powierzchnie są wykonane na tym samym poziomie. Z ocieplenia pod tarasem raczej nie mogę zejść bo wiadomo ciepło ucieka. Niestety wtedy wyjdzie stopień pomiędzy pokojem a tarasem. Czy są jakieś możliwości niwelacji tego problemu np grubszy styropian pod wylewki lub ocieplenie stropu od spodu? Wtedy znowu schodami będzie trzeba kombinować itd.

W całym problemie najbardziej palące jest to, że chcę zamówić okna a narazie nie wiem na jaką wysokość mają być zrobione.

Przekrój postaram się wrzucić wieczorem

Dzięki z góry za rady i pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]466945[/ATTACH]

Załączam obiecane ale spóźnione zdjęcie. Strop pod balonem ST6 jest na równo z tym pod ST1, licuje się z górą belki. Ogólnie popelina

Jesteś pewny że to jeszcze budowa i że nie wygaslo pozwolenie? Co o zmianach konstrukcji jest w dzienniku? Co o tym sądzi kierownik?