sliwki1719517300 15.11.2023 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Zamierzam wykonać na poddaszu drewnianego domu system ogrzewania podłogowego w suchej zabudowie firmy SANDER (płyty EPS300 z rowkami na węże ogrzewania podłogowego). Na podłodze mam OSB. Firma gdzie zamierzam kupić płyty systemowe z EPS dała wykaz klejów etc, które w moim mniemaniu są dosc drogie i tu moje pytanie.Czy ktoś może polecić mocny klej, którym przykleję płytę EPS do OSB? W zestawieniu jakie dostałem figuruje Murexin X - Bond MS-K 509. Do łazienki zalecono mi zastosowanie między EPS z rurkami ogrzewania, a płytkami mat termoprzewodzących Mata Termo-Top też firmy Murexin. Znacie tanszą alternatywę?A może ktoś ma taki system ogrzewania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 15.11.2023 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Każdy styropian czy XPS idealnie i mocno przykleisz pianką do styropianu jak złapie nie oderwiesz tego , ja też na poddaszu robiłem suchą zabudowę z tym że nie kupowałem gotowych płyt bo drogie tylko xps 5 cm przykleiłem a potem rowki frezarką robiłem pod rurki ,rurki na wcisk na to siatka klej podkład specjalny i panele ,działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts