Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architektura ogrodowa

Recommended Posts

Właśnie podejrzałem jeden z adresów przy którymś ze zdjęć i tam była piękna altana, która słupki ma nie drewniane, ale wymurawane z piaskowca... a góra jak na zdjęciu wyżej

Moja żona zachorowała na taką właśnie altanę słupki i kominek z piaskowca, góra albo strzecha albo ... sam nie wiem, bo przeciez nie gont ani nie blacha.

juras

juras - wklej zdjęcie tej altany, proszę :D

No to są super propozycję :lol: A może by tak zrobić altankę "przechodnią" i z jednej strony zrobić grilla z wyjściem a z drugiej "wejścio-wyjście" ?

Tak połączenie altanki z grilem, ale nie na zasadzie że będzie ona w środku tylko z boku altanki, nie mniej jednak będzie ona jej integralną częścią :o :o :o Ojej czy Wy wiecie o co mi chodzi? :wink:

A masz jakiś pomysł od osłonięcia tej altanki przed wiatrem? U mnie często wieje i przy takich podmuchach to taka średnia przyjemność siedzieć w altance jak musisz wszystko trzymać zeby nie sfrunęło ze stołu. Problem polega na tym że wiatr często zmienia kierunek więc te osłony muszą być jakieś ruchome. Idealne by była zielenina, ale zanim to urośnie...

• 2 weeks później...

Daliśmy sobie na razie spokój, chcemy sie wprowadzić w tego lata, więc po pierwsze całe środki pieniężne pakujemy teraz we wnętrze domu, po drugie nie mam czasu i raczej urządzanie ogrodu zostawię conajmniej do jesieni, po trzecie teść nie bardzo ma ochote mi pomóc a samemu to raczej organizacyjnie ciężko coś takiego zrobić,

pozdrawiam, juras

U mnie też się odwleka, nie mniej jednak nie poprzestaje na rozglądaniu się. Będę działać ,ziberać pomysły, rozmawiać z wykonawcami. Już wiem, że "mój" stolarz chce za nią ok 4 tys. - mąż sie już zgodził, ale ja będe jeszcze negocjować, bo uważam, że za dużo nam to wycenił tym bardziej, że to bez pokrycia dachowego....

• 4 months później...

No i wraca temat... :D . Altanka ma byc jeszcze w tym roku. Ciągle szukam natchnienia w necie. Czekam na zdjęcia a jak już coś zacznie u mnie powstawać to na pewno je jakoś tu umiesze :wink:

W poniedziałek przychodzi stolrz i mamy się dogadać już co do terminu i ostatecznej wersji altanki, bo przecież juz ze 30ści razy była zmieniana :lol: :D

Wiadomo - kobieta zmienna jest!! :wink:

• 2 years później...

A może coś takiego?

Przypadkowo spotkany na wystawie sztuki ludowej, przesympatyczny P.Dawid, który tworzy w drewnie i w glinie, robiąc takie rzeźby :

Czaple ( 2 tyś), a ławka z pijanym góralem ?

kontaktna @.

http://images26.fotosik.pl/252/39cb98e46263ac5emed.jpg

http://images30.fotosik.pl/252/11f6a40a05396601med.jpg

Proszę uprzejmie, Panie Oburzony!

Rozumiem, że namiętnie kupuje Pan sztukę ?

I boi się konkurencji :lol:

Tak mysle i mysle, no i dochodze do wniosku ze tylko ban dla tego uzytkownika bedzie odpowiedni ! No jak mozna odswiezac temat sprzed 3 lat by zrobic komus reklame, zalosne. Nie dosc ze zamiast omowic produkt czy polecic to sie podaje cene maila itp to jeszcze odswiezenia tematu sprzed 3 lat, przeciez to podstawowa zasad for.